Țibleș Maraton, 2021


Despre eveniment

Competitie de alergare montana, cu scop caritabil, organizata la poalele munților Țibleș de Asociatia OM. Startul si finish-ul vor fi din localitatea Bichigiu.

Cea de-a doua editie vine si cu un traseu de maraton. Traseul este integral pe poteci si drumuri de munte, cu privelisti superbe spre muntii Țibleș și Rodnei.
Eveniment sportiv cu scop caritabil

Concurs de Alergare Montană, organizat de către alergători pentru alergători, de către iubitori de natură pentru iubitori de natură.

Ce ne dorim? Ne dorim ca fiecare participant care va alerga la BTT să simtă povestea și emoția acestui concurs așa cum și noi le simțim când îl pregătim pentru voi, pentru fiecare în parte.

Toți cei care au participat la prima ediție BTT au contribuit, prin taxa de participare, la construirea unei case susținând astfel cauza socială a concursului nostru: Casa Anișoarei.

Și dacă anul trecut am construit o casă, anul acesta vom construi destine. Destine de alergători prin proiectul Transilvania Aleargă!

Ajutați-ne cu participarea și Asociația OM (Orașul Mariei) își asumă ca în maxim 3 ani să pună bazele unui program național de educație sportivă, de educație pentru sănătate, de fair-play, de voluntariat sportiv.

Totul pentru sănătatea copiilor noștri!

Program

In curs de actualizare...

Curse

Maraton

42 km
MARATON
Cursa de maraton este prima care ajunge pe vârfurile munților vulcanici Țibleș. Traseul are un puternic caracter montan, fiind în proporție de 80% pe poteci de munte și ajunge pe vârfurile Țibleș și Bran, la o altitudine maximă de 1840 de metri. Ca să vă fie mai ușor pe parcursul cursei veți fi încurajați de nimeni altul decât Nicolae Bălan, care va alerga în afara competiției.
MARATON
Cursa de maraton este prima care ajunge pe vârfurile munților vulcanici Țibleș. Traseul are un puternic caracter montan, fiind în proporție de 80% pe poteci de munte și ajunge pe vârfurile Țibleș și Bran, la o altitudine maximă de 1840 de metri. Ca să vă fie mai ușor pe parcursul cursei veți fi încurajați de nimeni altul decât Nicolae Bălan, care va alerga în afara competiției.

Semimaraton

21 km
SEMIMARATON
Cursa de semimaraton urmează un traseu pe dealurile care urcă din Bichigiu spre semețul Țibleș. Potecile duc la peste 1000 de metri altitudine, iar la întoarcere traseul se unește cu cel de maraton și urmează drumul înapoi în Bichigiu. Veți avea și un însoțitor de traseu responsabil cu voia bună, în persoana lui Cristian Pop, care va alerga în afara concursului.
Semimaratonul începe in același timp cu proba de maraton, la Cabana Zăpode din Bichigiu. Traseul incepe pe valea Bichigiului, dar urcă rapid pe dealul Zăpodiilor, ajungând pe vf. Zăpodiilor la 925 m. Apoi coboară din nou în valea Bichigiului, unde veți găsi un punct de alimentare. Urcă puțin pe vale, după care se va lua stânga pe dealul Prislopului, pentru ca apoi să se unească cu traseul de maraton si să ducă înapoi la Cabana Zăpode.

Stafetă, Cros

10 km
STAFETA
Ștafeta va avea o lungime totală de 10 km, destinată celor care nu aleargă de obicei, dar vor să petreacă o zi în natură, la țară, să facă mișcare și să sprijine proiectul nostru Transilvania Aleargă. Vom avea un traseu de 2,5 km, care se va alerga de 4 ori. Numărul maxim de membri ai unei ștafete este de 4.

Cursa Copiilor 9-13 ani, Cros

0,8 km
CURSA COPIILOR
Cursa copiilor se va desfășura pe un traseu special cu obstacole haioase și predare de ștafetă. Totul este gândit în așa fel încât să fie atractiv și cât mai distractiv. Iar, cei mai mari vor avea cursa lor de 800 m, așa de încâlzire pentru când vor ataca și ei vârfurile Țibleșului la maraton. Și bineînțeles, toți copiii vor fi declarați învingători.
Pentru copii

Video de prezentare

{}

Galerie foto

Review-uri de la participanți

Ce mi-a plăcut și ce nu la “Tibles Maraton”?! Hai sa vedem... am participat, cu mama mea 😀 , la proba de semi maraton.
Am ajuns vineri, înfometați maxim. La nici o ora m-am trezit la o masa cu sarmale, mămăliga simpla , mămăliga cu brânza , pâine de acasa. Ce vrei mai mai mult?! 🤔
Sâmbătă am alergat, un 19 km frumoși, al dracului de frumoși. Un traseu care se putea face la orice tempo. Peisaje frumoase. Punctele de hidratare super bine aprovizionate și voluntari pe poziții! 🙂
Am terminat cursa, cu mama pe podium 🤩🎉 Hihi 😁 Organizatorii au pregătit un gulaș( sper ca așa se scrie 😕 ) pentru toată lumea. Ce vrei mai mult?! Concert live seara, din păcate a trebuit sa plec spre casa.
Ai terminat cursa?! Ai avut un dus amenajat. A apărut dorința sa savurezi o bere ? Ai avut la dispoziție doua baruri! Ai vrut cafea ?! Ai băut cafea. Țin sa va anunț ca sunt evenimente sportive la care nu ai posibilitatea sa îți cumperi nici măcar o apa. Trist! Al dracului de trist.
Cum a fost la Tibles ?! La Tibles a fost frumos, perfect, ideal.
Ce nu mi-a plăcut?! Habar nu am acuma, dacă îmi aduc aminte, revin.
Felicitări organizatorilor și “2020 e mâine” 😋
Silaghi Vlad
2019-07-04 11:54:01
Participant la cursa: Semimaraton
Înscrierile sunt deschise!