Autism 24h Marea Neagra, 2020


Despre eveniment

Data de desfășurare a ediției a IV-a AUTISM 24 H a fost amânată pentru 19/20 septembrie 2020.
Această decizie a fost luată, pentru siguranța și sănătatea noastră, a tuturor, și pentru a susține măsurile luate la nivel național de prevenire a extinderii epidemiei de COVID-19 în România.
Astfel :
✔ Înscrierile echipelor vor fi reportate pentru noua dată, 19/20 septembrie 2020
“Autism 24h Marea Neagră” se pregatește de a patra editie, unde 2.400 de adulți și copii sunt așteptați să ia startul intr-un eveniment unic în lume, un ultramaraton de 24 de ore pe nisipul din staţiunea Mamaia.
Întregul concept este realizat de Centrul Psihologic “Marea Neagră” şi are menirea de a promova dreptul la integrare în comunitate al persoanelor cu dizabilități.
Startul va fi dat sâmbătă din Piațeta Perla (staţiunea Mamaia), iar traseul va avea o distanţa de 3 kilometri. Participanţii vor alerga în buclă traseul, ziua şi noaptea, astfel încât, echipa care va aduna cei mai mulți kilometri va fi declarată câștigătoare.
“Constanța se mândrește cu evenimente sportive importante la nivel internațional, în special cele desfășurate pe nisip, iar fără teama de a părea subiectiv, evenimentul “Autism 24h Marea Neagră, prin cei 2400 de participanți inimoși, reusește să fie unul dintre cele mai interesante evenimente organizate pe litoralul românesc; nu atât prin numărul mare de participanți, cât mai ales prin unicitatea lui, prin puterea lui de a mobiliza comunitatea în scopuri nobile. Evenimentul nu este strict despre alergare, vorbește în primul rând despre prietenie, despre relațiile umane și cât de fericiți putem fi unul lângă altul”, declară psihologul Adrian Gemanaru, președintele Centrului “Marea Neagră” și organizatorul evenimentului “Autism 24h Marea Neagră”.
Efortul deosebit realizat de echipele și participanții la această competiție, va fi recompensat la final cu trofee și medalii. Începand din acest an, medaliile care vor fi acordate participanților sunt realizate în afara țării și sunt asemănătoare celor din marile competiții europene.
Totodată, evenimentul sportiv “Autism 24 H Marea Neagră” reprezintă unul dintre evenimentele principale care marcheaza deschiderea sezonului estival 2020.
“Cele 24 de ore petrecute pe malul mării, momentul răsăritului, puternica legatură care se realizează între membrii echipei, efortul depus de fiecare participant transformă întreaga poveste într-o experiență unică în viață, pe care trebuie să o încerce orice persoană”, declara psihologul Adrian Gemanaru.
Fondurile strânse în urma evenimentului vor susține 10 proiecte destinate copiilor diagnosticați cu autism din două orașe ale țării: Constanța și Galați. Pentru promovarea proiectului au fost ales o serie de persoane cunoscute pentru implicarea lor în viața comunității, care vor purta denumirea de “Ambasadori”.
Organizatorul evenimentului este psihologul Adrian Gemănaru, cunoscut opiniei publice pentru premiile la World Autism Festival și pentru inovaţiile sale terapeutice elaborate pentru copii cu autism.

Program

SECTIUNE TRASEU

PROGRAM EVENIMENT

Sambata:

09.30 – 09.40 – Exercitii de incalzire

09.40 – 09.55 – Prezentare echipe / Discursuri Capitani de echipa.

04.MAI ORA 10.00 – START CURSA CLASICA

11.00 – 22.00 – Momente artistice

20.00 – 20.20 – Aprindere torte

10.00 – SOSIRE 05 MAI 2019

10.00 – 10.30 Premierea echipelor participante

Curse

Ultramaraton

Traseu: Piateta Perla – Café del Mar –retur (3 km)

Descriere traseu: nisip, pe malul marii, langa firul de apa

Timp: Fiecare participant are posibilitatea sa alerge oricand pe timpul celor 24 de ore, cu obligatia de a fi prezent la START (05.05 ora 10) si la SOSIRE (06.05 ora 10)
Echipa este formata din 20 participanti
1500 lei

Cursa Copiilor, Cros

Pentru copii

Video de prezentare

{}

Galerie foto

Review-uri de la participanți

Nu există niciun review pentru această ediție.

Adaugă un review
Înscrierile sunt deschise!