Timotion, 2021


Data concursului va fi anunțată în curând Alergare sosea Timisoara, județul Timis Child friendly

Despre eveniment

Curse de alergare pe șosea, organizate în scop umanitar de către Alergotura și Fundația Comunitară Timișoara.
Timotion VI - de 6 ani Timisoara se misca!

În câteva cuvinte, acest eveniment de alergare în masă înseamnă: prietenie, comunitate, speranță, implicare.

Timișoara este primul oraș din România în care joggerii amatori s-au organizat într-o comunitate care promovează alergarea și le oferă ajutor în mod voluntar începătorilor, celor care își doresc să facă mișcare pentru sănătate. Aceasta este misiunea Alergotura, co-organizator Timotion.

Uniți de dorinţa de a creşte o comunitate mai puternica, membrii Alergotura si membrii Fundaţiei Comunitare Timişoara și-au propus să aducă împreună mai multe organizații, instituții, persoane, pentru a crea un eveniment al orașului în cadrul căruia să ne bucurăm de beneficiile mișcării în aer liber și de ceea ce putem construi împreună.

Cursele de alergare propuse sunt pentru puterile oricărui doritor, antrenat sau mai puțin antrenat. Pentru cei din prima categorie este o ocazie de a participa la semimaraton pe un traseu plăcut sau pe o distanță de 5 sau 10 kilometri. Pentru cei neantrenați este un prilej de a se convinge că pot parcurge 2 kilometri într-un ritm mai alert.

Și pentru toți cei care vor veni la Timotion este un prilej să fie generoși, să se implice în comunitate, pentru a contribui la împlinirea unor proiecte locale. Fiecare participant va putea dona taxa de înscriere pentru un proiect din comunitate a cărui realizare depinde și de noi.

Program

Orar curse

Programul de mai jos poate suferi modificări.

Ora

09:00 Start Semimaratonul Profi (21 km) – cursă cronometrată

09:05 Start Crosul Akwel (10.5 km) – cursă cronometrată

09:15 Start Crosul Visma (6 km) – cursă cronometrată

10:30 Start Cursa Hamilton „Distracție pe roti” (~1 km)

11:30 Start Cursa Flexik pentru familii cu copii (~1 km)

12:30 Start Crosul Continental (2 km)

13:30 Festivitate de premiere

Curse

Semimaraton Profi, Semimaraton

21.0 km
Această cursă se adresează celor care au mai alergat fără dificultate o distanță de minim 10 km și alergătorilor pasionați de distanțe lungi. Sursă de energie și bunș dispoziție, o astfel de alergare poate să dea naștere și la prietenii pornite din pasiunea comună de a alerga.
Traseul este identic cu cel al crosului AKWEL și constă în parcugerea de 2 ori a buclei de 10.5 km.

Start – Piața Libertății, str. General Praporgescu, str. Enrico Carusso, str. Carol Telbisz, bd. IC Brătianu, Piata Iancu Huniade, str. 20 Dec 1989, Bd. CD Loga, Str. G. Enescu, Str. Acad, Alexandru Borza, str. Michelangelo și Pod Michelangelo (pe trotuar), bd. Vasile Pârvan, bd. Mihai Viteazu până la intersectia cu str. Sf Rozalia si retur, bd. Vasile Pârvan, prin Pasaj Michelangelo, bd. Corneliu Coposu, Splaiul Nistrului, Parcul Regina Maria, str. Episcop J. Lonovici, str. I.L. Caragiale, str. Dr. Gheorghe Marinescu, bd. 3 August 1919 (pe troturar), Splaiul Nistrului, malul stâng al Begăi până la Podul Metalic, malul drept al Begăi până la Fac. de Hidrotehnică, Splaiul Spiru Haret, str. 20 Decembrie 1989, Bd. C.D. Loga, str. Lucian Blaga, Piața Libertății – Finish

Crosul AKWEL, Cros

10.5 km
Crosul Akwel (10.5 km) – reprezintă o cale de mijloc pentru alergătorii care își propun să mărească distanța alergată de la an la an și care își propun o evoluție ambițioasă de la începător la distanțe cu două cifre in kilometri.
Start – Piața Libertății, str. General Praporgescu, str. Enrico Carusso, str. Carol Telbisz, bd. IC Brătianu, Piata Iancu Huniade, str. 20 Dec 1989, Bd. CD Loga, Str. G. Enescu, Str. Acad, Alexandru Borza, str. Michelangelo și Pod Michelangelo (pe trotuar), bd. Vasile Pârvan, bd. Mihai Viteazu până la intersectia cu str. Sf Rozalia si retur, bd. Vasile Pârvan, prin Pasaj Michelangelo, bd. Corneliu Coposu, Splaiul Nistrului, Parcul Regina Maria, str. Episcop J. Lonovici, str. I.L. Caragiale, str. Dr. Gheorghe Marinescu, bd. 3 August 1919 (pe troturar), Splaiul Nistrului, malul stâng al Begăi până la Podul Metalic, malul drept al Begăi până la Fac. de Hidrotehnică, Splaiul Spiru Haret, str. 20 Decembrie 1989, Bd. C.D. Loga, str. Lucian Blaga, Piața Libertății – Finish.

Crosul Visma, Cros

6.0 km
Crosul Visma (6 km) – participantii acestei curse sunt alergatori amatori sau practicanti de alt sport, care doresc sa imbine placerea unei alergari cu posibilitatea de a strange fonduri pentru a sustine un proiect din cadrul evenimentului.
Start – Piața Libertății, str. General Praporgescu, str. Enrico Carusso, str. Carol Telbisz, bd. IC Brătianu, Piata Iancu Huniada, str 20 Decembrie 1989, bd. CD Loga, str. G Enescu, str. Acad. Alexandru Borza, str. Michelangelo, Pod Michelangelo (trotuar), Bd. Vasile Pârvan, prin Pasaj Michelangelo, bd. Corneliu Coposu, Splaiul Nistrului, Parcul Regina Maria, Podul Decebal (trotuar, circulatia restrictionata la o singura banda pe sensul spre Fabric), malul drept al Begăi până la Fac. de Hidrotehnică, Splaiul Spiru Haret, str. 20 Decembrie 1989, Str Lucian Blaga, Piața Libertății – Finish.

Crosul Continental, Cros

2.0 km
Crosul Continental (2 km) – ii invita la miscare pe toti cei care nu au mai alergat, mai ales daca cred ca “ei nu pot”. Daca pana acum nu s-au mobilizat pentru propria lor sanatate, speram ca o vor face pentru a promova o cauza in beneficiul comunitatii. Mai mult, cursa incurajeaza alergarea in familie (de la 5 la 99 de ani), in ideea ca nu e nimic mai bun decat puterea exemplului si ca impreuna e mai usor.
Start – Piața Libertății, str. General Praporgescu, str. Enrico Carusso, str. Carol Telbisz, bd. IC Brătianu cu intoarcere inainte de sensul giratoriu de pe bd. Michelangelo, Piata Iancu Huniada, str 20 Decembrie 1989, bd. CD Loga, str. G Enescu, Splaiul Spiru Haret, str. 20 Decembrie 1989, Piața Iancu Huniade, str. Lucian Blaga, Piața Libertății – Finish.

Cursa Flexik pentru familii cu copii, Cros

1.0 km
Cursa Flexik pentru familii cu copii (~1 km) – este dedicata celor ce imbratiseaza mesajul transmis din plin de cei mici: miscarea este modul nostru natural de a fi. O plimbare in ritm alert impreuna cu bebelusul poate fi inceputul unui obicei sanatos de a face diverse activitati fizice impreuna, cand acesta creste. Iar copiii ceva mai mari isi pot provoca la un sprint parintii, bunicii sau colegii de gradinita.
Start – Piața Libertății, str. General Praporgescu, str. Enrico Carusso, str. Carol Telbisz, Piața Huniade, str. Lucian Blaga, Piața Libertății – Finish.

Cursa Hamilton „Distracție pe roți”, Cros

1.0 km
Cursa Hamilton “distractie pe roti” – role, fotoliu rulant, trotineta (fara biciclete) (~1 km) – pentru cei care vor sa arate ca in Timisoara sunt doritori de miscare pe role sau in fotoliu rulant, de unde si importanta accesibilizarii orasului. Normalitatea inseamna sa ne putem bucura impreuna, de aceleasi lucruri, si sa contribuim in societate, fiecare in felul sau.
Cursa pentru role și fotoliu rulant are nevoie de o suprafață plată fără piatră cubică, așa că startul se va da de pe strada Victor Vlad Delamarina. Cursa se va desfășura pe str. Mărășești, Gheorghe Lazăr, Eremia Grigorescu și Emanoil Ungureanu, cu retur pe str Mărășești, str Victor Vlad Delamarina – Finish.

Video de prezentare

{}

Galerie foto

Review-uri de la participanți

Nu există niciun review pentru această ediție.

Adaugă un review