SKV Uphill Winter, 2020

Adaugă un review

Despre eveniment

SKV Uphill Winter este un concurs organizat de SKV Sectiunea Brasov in parteneriat cu Primaria Mun. Brasov, ce se va desfasura in data de 01.02.2020, intre Racadau si Cabana Postavaru, pe traseul marcat cu dunga albastra. Este o competitie individuala de schi de tura si alergare, care consta in parcurgerea a unui traseu prestabilit pe schiuri de tura sau cu echipament de alergare montana in conditii de iarna.

Competitia este deschisa tuturor amatorilor acestui sport cat si profesionistilor. Sportivii legitimati vor putea parcurge traseul in afara concursului.

Traseul pe care sa va desfasura concursul este neamenajat si neprotejat, in zona montana, in conditii de iarna si de noapte, in zone care pot sa prezinte pericol de lovire sau caderi de pietre sau zapada, obstacole (arbori, crengi), alunecare necontrolata sau cadere in gol. Organizatorii, prin masurile luate: amenajarea pasajelor dificile, semnalizarea si inlaturarea obstacolelor, alegerea unui traseu relativ sigur si parcurgerea acestuia inaintea cursei, etc, vor incerca sa minimizeze aceste riscuri, dar ele nu vor putea fi excluse in totalitate. Toate acestea necesită din partea participantului experienţa şi cunoştinţe specifice, cum ar fi:

– experienţa generala despre munte.

– pregatire fizica si tehnica in ski de tura si ski alpinism.

– abilitatea de a parcurge in siguranta un traseu într-o zona alpina in conditii de iarna.

– un bun simt al directiei in teren montan, chiar şi in conditii de vreme rea si vizibilitate redusa. Aceasta înseamna ca fiecare participant sa fie capabil sa folosească o harta si informaţiile despre trasee pentru a ajunge în siguranta.

– sa cunoasca regulile de comportament in caz de pericol in zona montana.

– sa dea dovada de fair play si sa actioneze in consecinta atunci cand situatia o cere.

Program

Concursul se va desfasura dupa urmatorul program:

1 februarie 2020

14:30 – 15:30 – Impartirea numerelor de concurs

16:00 – Start Concurs

17:15 – Sosirea primilor concurenti

20:00 – Inchiderea Traseului

20:30 – Festivitatea de premiere(poate avea loc mai devreme daca tot participantii au ajuns)

Curse

Uphill, Cros

10,7 km
Traseul concursului va fi intre Racadau si Cabana Postavaru(prin Crucur), urmand traseul turistic marcat cu dunga albastra, dupa care se ajunge in Poiana Ruia deasupra lacului de acumulare si se urca pe partia de ski Drumul Rosu, pana la Cabana Postavaru
100 lei

Video de prezentare

{}

Galerie foto

Review-uri de la participanți

Nu există niciun review pentru această ediție.

Adaugă un review