Legendele Nemirei, 2021


Despre eveniment

Salutări de legendă!
Împotriva circumstanțelor nefavorabile ne-am dorit pana în ultimul moment sa reușim sa organizăm Legendele Nemirei anul acesta, de aceea nici nu am luat o hotărâre mai devreme.
Din păcate se pare ca situația nu se va clarifica în timp util pentru ca noi sa reușim sa organizăm cum trebuie această ediție.
Dar legenda nu se oprește aici și va așteptăm pe toți în 2021 în prima sâmbăta din luna iulie, sa alergăm legenda.
Toti cei validați deja pana acum vor fi automat validați pentru ediția din 2021.
Dacă doriți returul taxei de participare, vă invităm să ne trimiteți un e-mail la legendelenemirei@gmail.com până în data de 10 iunie 2020. Deoarece o serie de cheltuieli au fost făcute în avans , doritorilor li se va returna 85% din suma achitată.
Sperăm să rămâneți alături de noi sa continuam sa construim și sprijinim împreună comunitatea alergătorilor montani.
Intre timp vă așteptăm la Slănic oricând pentru o vizită sau o alergare de grup.
Va îmbrățișăm cu drag pe toti!
#wereinthistogether

Competiția sportivă „Legendele Nemirei” – Slănic Moldova organizată de Asociaţia Prietenii Slanicului:

Traseul ales pentru această cursă de alergare străbate culmile Nemirei, o zonă mai puțin utilizată de turiști, motiv pentru care vă veți bucura de peisajele naturii în stare naturală.

Traseele sunt marcate cu marcaj turistic în proporție de 90%, iar în zonele în care acestea lipsesc sau sunt deteriorate se intervine cu mijloace specifice de direcționare (bandă de plastic, indicatoare, etc.).

Vom întâlni și porțiuni neamenajate și neprotejate, drumuri forestiere, pante cu înclinare mare și zone accidentate etc. Porțiuni din traseu trec prin pajiști, zone împădurite și tăieturi, gol alpin (creste, culoare, abrupturi, văi, grohotișuri, jnepenișuri etc). Toate acestea necesită din partea participantului experiență și cunoștințe speciale cum ar fi:

Curse

Cros

14.0 km
Lungime aprox 14 km cu diferență pozitivă de nivel de 700 m. Startul este din Parcul central al stațiunii Slănic Moldova si urmează traseul: Parc central – Valea Slănicului – Muntele Dobru – Valea Dobru – Muntele Cerbul – Pârtia de schi Nemira – Parc central.

Maraton

42.0 km
Lungime aprox. 42 km cu diferență de nivel pozitivă de 2410 m. Startul este din Parcul central al stațiunii Slănic Moldova si urmează traseul: Parc central – Valea Slănicului – Valea Pufu – Valea Dofteana – Muntele Cleja – Valea Ciunget – Culmea Ciungetului – Vf. Nemira Mare (1649 m) – Saua Nemira – Vf. Nemira Mică (1627 m) –Vf. Șandru Mare (1640 m) – Culmea Căprioarei – Muntele Dobru – Valea Dobru – Muntele Cerbul – – Pârtia de schi Nemira – Parc central.

Video de prezentare

{}

Galerie foto

Review-uri de la participanți

Legendele Nemirei 2019, o experienta de neuitat! Cam greu, dar frumos! Peisaje de poveste, organizare impecabila, marcare excelenta, puncte de hidratare/alimentare exact unde aveai nevoie (s-a simtit totusi lipsa unuia la baza partiei, dupa coborarea aia o gura de apa ar fi fost o binecuvantare). Florile le-am primit de la o voluntara la un punct de hidratare de pe traseu!
Anisoara Moraru
2019-07-09 05:17:44
Participant la cursa: Cros