Maratonul Cetății Suceava, 2021


Despre eveniment

Dragi prieteni alergatori, ne-am fi dorit ca editia de anul acesta a MCS sa fie una de neuitat, o editie speciala pe masura energiei, veseliei si sufletelor voastre. Din pacate pandemia ne-a schimbat planurile si, pentru ca punem pe primul loc siguranta participantilor la acest eveniment, il reprogramam pentru anul viitor, in data de 11 Septembrie 2021. Speram sa ne vedem cu bine atunci, la linia de start, cu zambetul pe buze, alaturi de voluntarii Salvati Copiii Filiala Suceava, de partenerii nostri traditionali si de sustinatori.
In data de 19 Septembrie 2020 vom alerga (organizatori & voluntari) pe traseul MCS, in mod simbolic, respectand cerintele legii si onorand astfel traditia acestui eveniment.
Anul acesta ne-am alaturat si noi proiectului "Alearga Romania", un proiect frumos, ce are inscrisi pe lista participantilor multi prieteni dragi ai nostri.
Va dorim sanatate, bucurii si spor la alergari si la antrenamente!Competiție sportiva, cu profil alergare, ce are in componenta urmatoarele probe: "Tura Lunga", "Tura Scurta", Cursă populară, Cursa copiilor. Eveniment dedicat strangerii de fonduri pentru proiectele Organizatiei Salvați Copiii - Suceava.

Aceasta competitie s-a nascut din dorinta unui grup de alergatori din vechea Cetate de a sprijini campania organizatiei Salvati Copiii: "Fiecare copil conteaza!". Campania are ca tinta dotarea maternitatilor din judetele tarii cu echipamente profesionale de sustinere a vietii copiilor nascuti prematur. Maratonul Cetatii Suceava este un proiect cu vechime, care s-a conturat de-a lungul unei perioade destul de indelungate si care a continuat sa se dezvolte si sa capete forma in ciuda piedicilor diverse. 2017 este anul care a adus o prima editie de poveste, cu oameni frumosi, dedicati cauzei si scopului, voluntari, sponsori, parteneri uniti intr-o echipa completa. Micile sincope au trecut neobservate, dar au constituit in acelasi timp o temelie solida pentru o a doua editie mai consolidata, cea de anul acesta.

Program

07.30 Deschidere zona inscrieri
10.00 Inchidere inscrieri Curse competitive & Cursa populara
10.00 Start probe: Semimaraton / Cros
11.00 Start proba: Cursa Populara
12.00 Start Cursa Familiei
12.30 Start Cursa Copiilor
13.00 Premiere

Curse

Tura scurtă, Semimaraton

21 km
Semimaraton ( timp limita 5 ore ): Traseu cu dificultate medie. Plecarea se face din șanțul de apărare al Cetății de Scaun, urmează o urcare ușor pronunțată pentru a se ajunge pe platou. Se coboară spre dreapta, prin fața intrării în Muzeul Satului și apoi pe scările de piatră, până la capătul acestora. În continuare ținem dreapta, urmând marcajele specifice (banda alb/roșu) și reintrăm în pădure unde ne întâmpină un urcuș abrupt, o portiune destul de tehnică și provocatoare, care ne duce la ieșirea în câmp deschis, in lizieră. Facem stânga, urmând îndeaproape marginea pădurii și urmăm o curbă de nivel în ușoară coborâre. Traseul continuă așa pentru aproximativ 1,5 km, după care intrarea într-un drum pietruit ne duce la intrare în Lisaura, dar o curbă la stânga, în ac de păr, ne scoate iar în drum de piatră și apoi, cu o coborâre lungă și abruptă ajungem pe malul râului Suceava. Cursa continuă de acum pe malul apei, prin zone cu pădure și drum pietruit până aproape de km 10, de unde alergătorii se vor întoarce, cu un ocol printr-o zonă agricolă foarte pitorească, pe același traseu ca la venire. Pe final, Cetatea de Scaun se ocolește prin spate, după o coborâre pronunțată prin pădure, revenind la baza scărilor însă continuăm traseul în linie dreaptă, pe firul apei, până aproape de o troiță. De aici traseul urmează urcușuri și coborâșuri destul de tehnice până în apropierea statuii lui Stefan cel Mare. Revenirea în Aleea Cetății ne aduce spre linia de Start/Finish a traseului. Distanța aproximativa – 21 km. Ora de start – 10.00
80 lei

Cros

8 km
Cros ( timp limita 3 ore ): Traseu cu dificultate medie. Plecarea se face la fel ca si la proba de semimaraton din șanțul de apărare al Cetății de Scaun, urmează o urcare ușor pronunțată pentru a se ajunge pe platou. Se coboară spre dreapta, prin fața intrării în Muzeul Satului și apoi pe scările de piatră, până la capătul acestora. În continuare ținem dreapta, urmând marcajele specifice (banda alb/roșu) și reintrăm în pădure unde ne întâmpină un urcuș abrupt, o portiune destul de tehnică și provocatoare, care ne duce la ieșirea în câmp deschis, in lizieră. Facem stânga, urmând îndeaproape marginea pădurii și urmăm o curbă de nivel în ușoară coborâre. Traseul continuă așa pentru aproximativ 1,5 km, după care intrarea într-un drum pietruit ne duce la intrare în Lisaura, dar o curbă la stânga, în ac de păr, ne scoate iar în drum de piatră și apoi, cu o coborâre lungă și abruptă ajungem pe malul râului Suceava. Din acest punct, alergătorii se vor întoarce, cu un ocol printr-o zonă agricolă foarte pitorească, pe același traseu ca la venire. Pe final, Cetatea de Scaun se ocolește prin spate, după o coborâre pronunțată prin pădure, revenind la baza scărilor însă continuăm traseul în linie dreaptă, pe firul apei, până aproape de o troiță. De aici traseul urmează urcușuri și coborâșuri destul de tehnice până în apropierea statuii lui Stefan cel Mare. Revenirea în Aleea Cetății ne aduce spre linia de Start/Finish a traseului. Distanța aproximativa – 8 km. Ora de start – 10.00
60 lei

Cursa copiilor, Cros

800 metri
Cursa Copiilor: Plecarea se face de la startul competiției, din șanțul Cetății de Scaun, se parcurge platoul cetății, zona de belvedere, cu întoarcere spre punctul de pornire. Distanța – 800 m. Start – ora 13.00
Pentru copii

Cursa familiei, Cros

800 m
Cursa Familiei: Traseu de competiție pe echipe: plecarea se face de la poarta specială de start a competiției, din șanțul Cetății de Scaun, urcare spre platoul cetății, zona de belvedere, până la poarta Cetății cu întoarcere spre punctul de pornire. Echipele vor fi formate din părinte-copil. Startul va fi luat de parinte, care va parcurge jumătate din distanța traseului. Predă ștafeta copilului, care va parcurge ulterior distanța rămasă până la sosire. Distanța aproximativa – 800 m. Start – ora 12.00.
Pentru copii
40 lei

Video de prezentare

{}

Galerie foto

Review-uri de la participanți

Nu există niciun review pentru această ediție.

Adaugă un review