Rocket Bike Fest, 2020


Data concursului va fi anunțată în curând Bicicleta MTB Cernica, județul Ilfov Child friendly

Despre eveniment

Competiția de ciclism cross-country pentru toată familia revine la cea de-a IX-a ediție în sezonul cald. Anul acesta, „pista prieteniei” se deschide odată cu prima zi de vară și invită iubitorii de distracție pe două roți, de toate vârstele, la sărbătoarea copilăriei.

Pădurea Cernica îmbrăcată în verde-crud găzduiește și de această dată spectaculosul traseu de 6 km și oferă decorul ideal al unei zile de mișcare în aer liber. Traseul forestier cu urcări și coborâri spectaculoase, single trail pe malul lacului și zone care îndeamnă la depășiri în viteză, va fi condimentat din nou cu obstacole pentru cei mai talentați dintre pasionați. Campionul Razvan Jugănaru s-a alăturat din nou evenimentului și va asigura încă o dată o competiție la cel mai înalt nivel de sportivitate și fair play.
În plus față de competiția sportivă, Rocket Bike Fest rămâne un eveniment caritabil, iar toate fondurile colectate din taxa de înscriere vor merge către susținerea terapiei celor 500 de copii ai asociației Help Autism. Pentru a sărbători așa cum se cuvine Ziua Copilului, în familie, organizatorii pregătesc activități pentru toate vârstele. Astfel, pe lângă competiția de ciclism, la care sunt așteptați curajoși de la 2 la 90 de ani, pe tot parcursul zilei concurenții și însoțitorii se vor bucura de surprize, jocuri și concursuri pe toate gusturile.

Dacă iubești adrenalina, natura sau vrei să le faci celor mici o surpriză de ziua lor, vă așteptăm cu mic cu mare pe 1 iunie la Cernica. Consultă Categoriile de Concurs și Harta Traseului și Înscrie-te la cursa care ți se potrivește! Pentru noutăți legate de ziua competiției, urmărește site-ul și pagina de Facebook. Pedalezi, te distrezi, donezi la Rocket Bike Fest ediția IX!

Program

În curs de actualizare...

Curse

Family, MTB

12 km
La ediția din acest an, traseul Rocket Bike Fest va avea lungimea de 6 km, încadrându-se astfel în standardele de lungime UCI pentru disciplina XCO. Concurenții vor avea de parcurs un traseu cu adevărat “Rocket”, presărat cu ruperi de ritm, cățărari scurte, drum forestier și mult single trail pe malul lacului.
Family (2 ture) – Traseul family va avea o lungime de 6 km și va fi parcurs de două ori. Copiii cu vârsta de până la 14 ani sunt invitați să se înscrie la această categorie însoțiți de cel puțin unul dintre părinți, aceștia trecând împreună linia de finish.
75 lei

Hobby 50 minute, MTB

50 minute ture de 6 km
Hobby (50 min) – Traseul în lungime de 6 km va fi parcurs de cât mai multe ori în intervalul de alocat cursei. Concurenții vor avea de parcurs un traseu cu pasaje rapide, ruperi de ritm, cățărari scurte, drum forestier și single trail pe malul lacului. Categoria este destinată iubitorilor de 2 roți, amatori.
75 lei

Juniori, MTB

50 minute ture de 6 km
Juniori (50 min) - Categorie pentru cicliști cu vârsta cuprinsă între 12 și 18 ani. Aici se pot înscrie copiii care au experiența unui concurs și sunt antrenați. Ei nu vor fi însoțiți de părinți și vor alerga pe traseul Hobby (6 km),cu aceeași durată a cursei de 50 min.
Înscrierea la categoria Juniori se va face pe 4 subcategorii:

Start – 10:40

- 12-14 ani fete

- 12-14 ani băieți

- 15-18 ani fete

- 15-18 ani băieți
Pentru copii
75 lei

Copii 2-11 ani, MTB

.Copii - Copiii cu vârsta între 2 și 11 ani care au tricicletă, bicicletă cu sau fără pedale sunt așteptați să se înscrie la competiția dedicată vitejilor. Vitejii vor fi încurajați de părinți și spectatori pe tot parcursul micului traseu amenajat pe spațiul Cabanei Cernica AGVPS. Copiii pot opta pentru următoarele categorii în formularul de inscriere:

Categoria Copii – bicicletă fără pedale
Categoria Copii – bicicletă cu roți ajutătoare 3-6 ani
Categoria Copii – bicicletă 2 roți 3-5 ani
Categoria Copii – bicicletă 2 roți 6-8 ani - cronometrare cu cip timp de 20 min. pe un traseu de 1 km special amenajat pentru ei, in padurea Cernica
Categoria Copii – bicicletă 2 roți 9-11 ani - cronometrare cu cip timp de 35 min. pe un traseu de 1 km special amenajat pentru ei, în pădurea Cernica.
45 lei

Galerie foto

Review-uri de la participanți

Nu există niciun review pentru această ediție.

Adaugă un review