More Than Human, 2021


Data concursului va fi anunțată în curând Alergare trail Stefesti, județul Prahova

Despre eveniment

Clubul Sportiv Atletico Slanic, primaria comunei Stefesti si asociatia MRMO organizeaza in zilele de .................. evenimentul sportiv More Than Human 2021.

La distanta de patru ani de Ultra Fair Play 2016 care a avut loc iarna si a avut un succes masurat in sutele de mesaje primite in care participantii (si cei care n-au avut sansa sa participe) doreau sa stie cand este urmatoarea editie (am primit mesaje chiar si din alte tari ale lumii) ne-am luat inima in dinti si am hotarat sa realizam un alt eveniment special, avand in vedere conditiile deosebite in care el se va desfasura.
Regulamentul - practic - va trebui invatat pe de rost pentru ca depindem cu totii de respectarea lui.
Va fi o provocare pentru ca intindem din nou limitele si vrem sa ne si distram facand asta :)

Program

In curand, detalii despre program

Curse

ROCA, Cros

9,4 km
5 septembrie - se vor desfasura calificarile - in valuri, pe serii - probei ROCA (9,4km cu 356m diferenta pozitiva si negativa) inca de dimineata, pentru ca la pranz sa se desfasoare finala ROCA.
-In finala vor accede cei mai buni timpi din serii, de la fiecare categorie de varsta.
-Primii trei de la fiecare categorie de varsta au accesul asigurat in finala si vom mai alege in plus timpi foarte apropiati de ai dumnealor astfel incat sa fim siguri ca cei mai buni dintre cei mai buni vor avea sansa sa demonstreze ca-si merita statutul de campioni.
100 lei

Drumul Pietrei 8H, Ultramaraton

8 ore
6 septembrie se va desfasura (direct finala) Drumul Pietrei 8H - adica se va merge/alerga ROCA de cate ori este posibil intr-un interval de 8 ore.
Unii dintre participanti vor veni pentru o drumetie pe cinste, altii vor fi curiosi sa-si testeze cateva limite si vom avea parte si de cei care vor sa-si ciopleasca in piatra renumele de campioni.
150 lei

Galerie foto

Review-uri de la participanți

Un concurs mic(inca), cu oameni mari.
Un traseu frumos intr-o zona superba si putin cunoscuta. Valea Pietrei, un traseu frumos cu stancarii, cascade si paduri extraordinare, foarte solicitant mai ales in zona de altitudine.
Succes la urmatoarele editii care sper sa motiveze mai multi concurenti sa fie mai mult decat niste simpli oameni.
Un concurs binevenit intr-o perioada grea.
Daca lucrurile ies bine surprizele vor fi uriase pentru editiile viitoare si va fi un concurs dorit de toata lumea.
Succes!
Considerand ca este intotdeauna loc de mai bine acord punctaj aproape maxim!
Ionut Ovidiu Mocanu
2020-09-13 14:31:20
Participant la cursa: Drumul Pietrei 8H, Ultramaraton
Eu sunt Octavian si am participat la cursa lunga a evenimentului.
Pot spune ca am decis cu cateva zile inainte sa ma inscriu doar la cursa de duminica pentru a fi odihnit complet.
Pentru mine a fost prima cursa a anului dat fiind contextul actual.
Cum viitorul este incert din punct de vedere al competitiilor, trebuia sa fac o cursa de care sa fiu multumim si sa-mi aduc aminte cu placere in perioada urmatoare.
Conceptul cursei si tipul traseului au fost pe placul meu asa ca iata-ma la start.
Traseul s-a prezentat in conditii foarte bune, iar vremea a tinut cu noi. Dimineata racoare, spre pranz ceva mai cald, cum era de asteptat. Traseul a oferit si zone la umbra, chiar racoroase, fapt ce m-a ajutat sa gestionez mai bine caldura.
Organizarea competitiei a fost una exemplara, iar persoanele care au fost pe post de voluntari s-au ridicat la un nivel foarte mare.
Premiile au fost speciale, clasice organizatorului ca sa spun asa.

Sa ne vedem cu bine si la anu si cu dorinta de autodepasire.
Octavian Ciorescu
2020-09-10 09:46:08
Participant la cursa: Drumul Pietrei 8H, Ultramaraton
Felicitări din tot sufletul!
A fost un super - eveniment :-)
Voi reveni cu drag 😉
ln plus, zona este demențial de frumoasa, ce mai - un colt de rai 😊
Ana Almond
2020-09-10 04:18:50
Participant la cursa: ROCA, Cros
O competitie sportiva organizata intr-o zona foarte frumoasa! Organizatorii si voluntarii de nota 10, iar premiile foarte speciale! Ma voi intoarce cu drag si anul viitor!
Lavinia Enache
2020-09-09 19:06:07
Participant la cursa: ROCA, Cros
Proba putin mai scurta decat era planificata initial, dar a fost ok, multumit ca m-am inscris si participat la o cursa in aceste vremuri in care tot mai multe evenimente sunt anulate/amanate sau mutate virtual din "motive" mai mult sau mai putin intemeiate. Traseul - drum forestier - ok, lat, pentru depasiri fara probleme si pastrarea distantei :)) la start/finish punct alimentare/hidratare foarte bine organizat cu diverse...fructe, covrigei, prajituri, apa, suc, bere si niste paste cu carne fenomenale la final :D
Mi-a placut, sper ca la anul sa fie mai multe probe care poate vor strabate padurea pe poteci. Kit ok si premii surprinzatoare pentru locurile 1-3 :))
Cosmin Ion Ciaus
2020-09-09 18:21:23
Participant la cursa: ROCA, Cros
O cursa de 5*****.
O mana de oameni au organizat un concurs tare fain! Felicitari pentru cursa organizata si premiile originale cu care ne-am răsplătit efortul!

Sa ne revedem cu bine la startul cursei viitoare!
Cristian Moșoiu
2020-09-09 18:01:47
Participant la cursa: ROCA, Cros
Am participat la proba scurtă, ROCA, o probă care ar fi trebuit să aibă 9,4 km (+300 m diferență de nivel), însă în ziua concursului, ea a fost scurtată la doar 7,6 km (+200 m), din cauza stării precare a traseului (a plouat destul de tare cu o zi înainte și au loc ceva exploatări forestiere în zonă, se pare că drumul era cam nasol, deci nu a fost neapărat o decizie rea din acest punct de vedere).
Nu au fost mulți participanți la această probă, ceea ce a făcut mult mai ușoară respectarea distanței fizice între participanți, inclusiv în zona de start, unde au fost montate niște borne în dreptul cărora concurenții au trebuit să se așeze la start, la o distanță de circa 1 m unii față de alții. De asemenea, toată lumea a purtat mască în momentul startului, iar un cadru medical a asigurat verificarea temperaturii pentru toți concurenții. Startul s-a luat fix la ora stabilită.
Mâncare și bătutură au fost din belșug în zona de start/sosire, pe traseu existând un singur punct de hidratare (lucru normal, traseul a fost unul scurt).
KIT-ul nu a fost unul bogat, însă premiile (pentru cei care au câștigat la open sau la categoria de vârstă) au compensat într-o oarecare măsură acest lucru (s-au dat inclusiv premii în bani câștigătorilor de la open, ceea ce nu este puțin lucru, având în vedere numărul mic de participanți).
Luând în considerare condițiile actuale, cred că organizarea a fost bună și concursul a fost mai mult decât binevenit în acest an în care majoritatea concursurilor tradiționale au fost anulate.
Cracu George-Marius
2020-09-08 16:04:07
Participant la cursa: ROCA, Cros
Pot sa spun ca mi-a plăcut tot. Nu am minusuri în aprecierile mele. De la sosirea mea pana la plecare m-am felicitat singura pentru decizia de a participa. Organizarea de la predarea kit-ului, indicațiile privind traseul, respectarea masurilor de protecție specifice vremurilor prin care trecem, Hidratarea alimentarea de nota 20.respectiv COVID. Hidratarea, alimentarea, premierea, fotografii, totul cu plus calitate. Zona cu un peisaj de rai, asa cum a spus un participant. Ce mai, cine nu a fost are ce regreta, iar eu cu siguranță, chiar dacă la anul voi avea 59 de ani, vreau sa testez cursa mare:Drumul zPietrei. Și pot avea cu ce compara, participând la Ciucas, Făgăraș Rock, Maratonul Olteniei, Maraton Retezat. Felicitări oameni minunați!
Elena Preda
2020-09-08 15:46:56
Participant la cursa: ROCA, Cros
"Relentless forward progress"

Sunday, September 6th, I fulfilled another dream of mine, that I held for some years now: to become an #ultrarunner .

In a year with 5 triatlon races cancelled, i got lucky and found this ultramarathon happening close to home , with a manageable challenge, and open to newcomers: MoreThanHuman2020.

The race concept was simple: there is a forest road of ~9.5 km, and a time limit of 8 hours. How many loops can you do?

I went and recced the trail, set up the nordictrack treadmill to mimic de raceprofile (yes, downhill too: I raised the end of the treadmill to give it downward 10degreed slope) and did a number of practice runs in the 3 weeks I had for prep.

I understood my heartrate was going to go waayyy uppp because of the 300m ascent per lap, so decided to run on carbs => complicated nutrition plan again 🙈🙈

My idea was to try for 6 laps of 66min run, 14min break, total 8hr. It went perfect (clockwork) for the first 3 laps (I had even gained some 20+ minutes) but then my recently torn right meniscus rebelled, so instead of run-walk (like the plan and the execution of the first 3 laps), I got reduced to 'limp-jog' for the next 4+ hours.

But i would not stop 😎🙈🖤 - that is not (how I understand) the ultra- spirit. I kept repeating myself the title of a book "Relentless forward progress" and did not quit, finished the 6laps I set as a goal and became an ultrarunner.

The really interesting thing was that there were only 12 of us at the start, which predicted I would be dead last:))

This did not happen, and even with only 5 laps on the official standing (I finished my 6th overtime), I am still at the half of the rankings, with the same distance covered like really experienced people. They did it much faster though, so the have 6official laps.

But look at the first place 😮😮😮
(Oh, and everyone else was running downhill so much better than me..
)

58km
1500 altitude difference
8h12 minutes

#ultramarathon #ultrarunning #trilife #trisutto #besticanbe #dendrio #yourjourneyupgraded
Cristian Logofatu
2020-09-08 12:21:19
Participant la cursa: Drumul Pietrei 8H, Ultramaraton