Ziua B, 2022

Adaugă un review

Despre eveniment

Dupa 7 editii de succes, ultimele Sold-Out, ZIUA B revine in prim plan si anunta startul inscrierilor pentru a 8-a editie, care va avea loc pe ............., intr-o noua locatie spectaculoasa, la Campina, oras aflat la o ora distanta de Bucuresti. Invitatia de participare este adresata tuturor riderilor, profesionisti sau amatori, si vine la pachet cu noi discipline de Cyclo-Cross si e-MTB. Nu vor lipsi nici cursele adresate micilor biciclisti, pe trasee adaptate acestora, varsta minima de participare fiind de 5 ani.


Luând în considerare recentele decizii anunțate de Guvernul României privind interzicerea evenimentelor publice cu peste 1.000 participanți până pe data de 31/03 și având în vedere perioada foarte scurtă de la acest termen până la data programată pentru evenimentul ZIUA B (12/04), vă aducem la cunoștință decizia echipei de organizare de a reprograma evenimentul din motive ce țin de siguranța participanților, a însoțitorilor acestora, a spectatorilor dar în egală măsură a echipei de organizare și a voluntarilor. Toate înscrierile vor rămâne valide pentru noua dată ce urmează să fie stabilită în funcție de evoluția crizei prin care trecem.

Responsabilitatea sociala si grija pentru mediu sunt factorii determinanti ai deciziei de relocare a evenimentului ZIUA B pentru editia 2020. In conditiile unei evolutii periculoase a Pestei Porcine Africane (PPA) pe toata aria impadurita a judetului Ilfov si ca urmare a interzicerii organizarii de evenimente sportive sau culturale care traverseaza aceste zone, ne adresesam intregii comunitati pentru a sustine eforturile autoritatilor si respectarea directivelor Europene de a pune capat expansiunii PPA, prin oprirea integrala a accesului in zonele contaminate. In ciuda inchiderii a peste 2.400 de focare, impactul la nivel economic si social este semnificativ, peste 500 de focare fiind inca deschise, mistretii si raspandirea prin neglijenta ca urmare a accesarii zonelor de padure contaminate fiind principalele cauze ale evolutiei curente.

Startul inscrierilor vine si cu o veste buna pentru cei care isi fac planurile din timp! Primele 180 de locuri sunt disponibile cu o taxa de participare speciala de 95 lei. Va asteptam sa redescoperiti bucuria pedalarii in natura si verdele crud al primaverii, intr-o locatie si pe trasee noi, accesibile oricarui ciclist:

Traseul Standard (40 km / 700 m diferenta de nivel),
Traseul Scurt / Family (12 km / 220 m diferenta de nivel).
Multumim sponsorilor si partenerilor care ne sprijina pentru implementarea unei experiente deosebite, in special Primariei Campina si tuturor autoritatilor locale care vor fi implicate in eveniment. Partenerul media oficial al intregului sistem Riders Club este Virgin Radio iar sponsorii confirmati pana la acest moment, sunt: Decathlon, Sport Bike, Barilla, GoldNutrition si Organic India. Continuam parteneriatul cu Freerider.ro si Ambulanta de Biciclete. Bike FM si biciclistul.ro ne vor sprijini si anul acesta in comunicarea evenimentului.

Program

Programul va fi actualizat pe masura ce ne apropiem de ziua evenimentului.

Curse

Traseul scurt, MTB

12 km
Traseul Scurt este destinat copiilor cu varsta sub 13 ani sau riderilor aflati la primele participari in cursele de MTB, care inca nu sunt suficient de bine pregatiti pentru a termina traseul Standard. Toti participantii vor parcurge traseul o singura data. La inscriere sunt disponibile urmatoarele curse MTB competitive:

KIDS RACES

- Nivel 4 | Masculin pentru categoriile de varsta 5-7, 8-10 si 11-13 ani

- Nivel 4 | Feminin pentru categoriile de varsta 5-7, 8-10 si 11-13 ani

AMATORI

- Nivel 4 | Masculin, cursa de tip OPEN

- Nivel 4 | Feminin, cursa de tip OPEN
105 lei

E-bike, MTB

40 km
Traseul este destinat participantilor peste 14 ani care vor lua startul pe biciclete electrice. Toti participantii vor parcurge traseul Standard o singura data. La inscriere sunt disponibile urmatoarele curse e-MTB competitive:

- Masculin, cursa de tip OPEN. Nu sunt luate in considerare categoriile de varsta sau nivelurile participantilor.

- Feminin, cursa de tip OPEN. Nu sunt luate in considerare categoriile de varsta sau nivelurile participantilor.

Traseul standard, MTB

40 km
TTraseul Standard este destinat participantilor peste 14 ani. Toti participantii vor parcurge traseul o singura data. La inscriere sunt disponibile urmatoarele curse MTB competitive:

- Masculin | Nivel Elite, pentru categoriile de varsta 15-18 ani si 19+
- Masculin | Nivel 1 (Licentiati / Nelicentiati), pentru categoria de varsta 14+ ani
- Masculin | Nivel 2, Masculin | Nivel 3 si Masculin | Nivel 4, atat sportivi Licentiati cat si Nelicentiati, pentru categoriile de varsta 14-18, 19-29, 30-39 Master 1, 40-49 Master 2 si 50+ ani Master 3
- Feminin | Nivel Elite, pentru categoriile de varsta 15-18 ani si 19+
- Feminin | Nivel 1, pentru categoria de varsta 14+ ani
- Feminin | Nivel 2, Feminin | Nivel 3 si Feminin | Nivel 4, atat sportivi Licentiati cat si Nelicentiati, pentru categoriile de varsta 14-29, 30-39 Master 1 si 40+ ani
115 lei

Cyclocross, MTB

40 km
Traseul este destinat participantilor peste 14 ani care vor lua startul pe biciclete de tip Cyclo Cross. Toti participantii vor parcurge traseul Standard o singura data. La inscriere sunt disponibile urmatoarele curse Cyclocross competitive:

- Masculin, cursa de tip OPEN. Nu sunt luate in considerare categoriile de varsta sau nivelurile participantilor.

- Feminin, cursa de tip OPEN. Nu sunt luate in considerare categoriile de varsta sau nivelurile participantilor.

Video de prezentare

{}

Galerie foto

Review-uri de la participanți

Organizare buna, traseu semnalizat foarte bine, voie buna la maxim...
Emanuel Dumitrascu
2022-04-22 11:34:58
Participant la cursa: Traseul standard, MTB
Un traseu superb. Pacat ca multi de la nivelul 3 nu sunt nici macar de nivelul 5 si blocheaza traseul.
Mihai Catalin Anton
2019-04-15 03:11:12
Participant la cursa: Traseul standard, MTB
Startul trebuia dat la distanta de 2-3 minute între niveluri. Traseul are prea multe porțiuni de single trail, și sunt momente în care se stă. 😔
Liviu Manole
2019-04-07 18:32:53
Participant la cursa: Traseul standard, MTB
pentru un eveniment de o asa notorietate medalia o consider mult inferioara;
in rest aprecieri peste medie
EDUARD IORDAN
2019-04-07 15:35:55
Participant la cursa: Traseul scurt, MTB