Road Grand Tour, Ziridava Road Race, 2023


Data concursului va fi anunțată în curând Ciclism sosea Arad, județul Arad
Revendică evenimentul

Despre eveniment

DESCRIERE EVENIMENT

Aflată la prima ediție în chiar anul Centenarului (2018), Ziridava Road Race reprezintă rezultatul experienței acumulate de către organizatori în concursuri de ciclism de șosea pe trasee mai scurte, de o mai mică amploare.

În timp, a devenit evident ca o competiție cu standarde înalte este de dorit și ar avea succes în zona de vest a țării, atât datorită interesului participanților, cât și datorită reliefului care încurajează ciclismul rutier de viteză.

Dacă în primele ediții concursul a constat dintr-o singură probă – cea de FOND – desfășurată pe mai multe variante de traseu, în anii mai recenți acesteia i s-a adăugat și o probă de cățărare individuală în contratimp.

Mai mult, începând cu Ediția a VI-a (2023), în urma deciziei Federaţiei Române de Ciclism, ambele probe contează ca Etapă în Cupa Națională, clasamentul stabilindu-se prin cumularea timpilor de la ambele probe. Astfel, pe primele locuri se vor plasa concurenții cu timpul cumulat cel mai scurt.

Competiţia noastră de ciclism de şosea este dedicată sportivilor profesionişti licenţiati la Federaţia Română de Ciclism, a celor licenţiati ca amatori, dar şi celor nelicenţiati, copii şi adulţi.

Curse

Contratimp Individual, Tura

5 km
In curand...
ncepem sambata dimineata printr-un contratimp individual pe munte, in lungime de 5km, cu o panta medie de 7,2% si maxima de 19%. (gurile rele spun ca mai mult dar s-o lasam asa...)
100 lei

Circuitul de Noapte - 1h, Tura

Timp 1 ora
In curand...
Primii 100 clasati la acest contratimp se vor califica in Circuitul de Noapte din centrul municipiului Arad. O cursa rapida si spectaculoasa. Durata acestui Criteriu va fi de 1h dupa care se va auzi clopotul ce va anunta ultimele 3 tururi ce circuit. Un tur are 1,77km.
100 lei

Proba de fond, Tura

95 km
In curand...
Duminica dimineata, nici nu s-ar fi putut altfel, avem si proba de fond in lungime de aproximativ 95km, pe traseu putem spune in mare parte plat insa este presarat cu mici pante agresive.
100 lei

Video de prezentare

{}

Review-uri de la participanți

Nu există niciun review pentru această ediție.

Adaugă un review