Alerg in dumbrava, 2023

Adaugă un review

Revendică evenimentul

Despre eveniment

Cauza socială a evenimentului sportiv „Alerg în Dumbrava” este sprijinirea Asociației Mia's Children, organizație care prin forțe proprii și cu sprijinul necondiționat al oamenilor cu suflete mari, a ajutat și continuă să ajute zeci de copii să primească identitate, să crească și aibă acces la educație.

Competiția se va desfășura în comuna Șelaru, Satul GLOGOVEANU
- județul Dâmbovița în Pădurea HOMU pe trasee marcate de către organizatori.

Locul de START/SOSIRE/Ridicare Kit-uri este pe islazul satului GLOGOVEANU de la marginea de Nord-Est a satului aflat la colțul pădurii HOMU, la o distanță de aproximativ 2 km de centrul satului GLOGOVEANU (Grădinița Glogoveanu - situată la intersecția DJ 611 cu drumul ce duce către Pădurea HOMU).

Curse

Semimaraton

21 km
Competiția se va desfășura în jurul Mănăstirii Glavacioc pe un traseu marcat de către organizatori.

Startul/Sosirea va avea loc pentru toate probele în acelasi loc, pe terenul din imediata vecinătate din zona de acces la Mănăstirea Glavacioc.

Traseul pentru cursele adulților va fi același pentru toate cursele și va cuprinde:

1 tură pentru Crosul de 3,5 km;

3 tururi pentru Crosul de 10,5 km;

6 tururi pentru Semimaraton 21,1km.

Se va pleca eșalonat la diferență de 10 minute la ora 09.30, în ordinea: Semimaraton 21km (09.30), Cros 10,5 km (09.40) și la final Cros 3,5 km (09.50) de pe terenul din vecinătatea intrării la Mănăstirea Glavacioc în sensul opus intrării, se parcurg aproximativ 150 m, se virează la dreapta, se continuă aproximativ 300 m urmarind drumul de țară, se virează spre stânga pe pășunea și lunca de pe malul dreapt al pârâului Glavacioc, urmând traseul marcat și indicațiile arbitrilor și voluntarilor până aproape de intrarea în localitatea Ștefan Cel Mare (E-SE). Se traversează podețul de peste pârâul Glavacioc și se continuă pe malul stâng rămânând cât mai aproape de albia acestuia până la marginea satului Glavacioc, unde se virează la dreapta, lăsând în spate pârâul, până la intersecția cu str. Inv. Nicolae Nutescu, se continuă la dreapta pe șoseaua neasfaltată care leagă satele Stefan Cel Mare și Glavacioc – str. Vlad Vodă Călugărul până la TROIȚĂ, se virează la dreapta pe str. Preot Ilie Diaconecu, se travesează pârâul Glavacioc și se continuă pe poteca din pădurea din spatele Mănăstirii, pe lângă lacul cu nuferi, se urcă (pe aleea betonată sau pe iarbă), se ajunge la colțul de la intrarea în mănăstire și se continuă pănă la locul de SOSIRE unde se face cronometrarea.
100 lei

Cros

10 km
100 lei

Maraton

42,5km
Traseu de maraton, 42.5 km, maraton In memoriam "ANA OROS DARABAN"

Track-ul pentru 42,5 este de 2×21,25 km
100 lei

Cros

4,2km

Cursa Copiilor 400-800 m, Cros

Se pleacă pe strada Mănăstirii în aceiasi direcție ca și pentru cursele adulților, în sensul îndepărtării de Mănăstire, se fac 1, respectiv 2 tururi pe laturile unui patrulater cu latura de aproximativ 100 de metri, cu o distanță totală de aproximativ 400 de metri în jurul caselor aflate pe strada Mănăstirii, cea cu care se intersectează si terenul dintre Casa Parohială și strada Mănăstirii, SOSIREA fiind în locul de unde s-a dat startul.
Pentru copii
40 lei

Galerie foto

Review-uri de la participanți

Review-ul este pentru cursa de maraton, 2022.
Traseul este destul de ok - padure, umbra, foarte ok.
Organizarea este insa foarte slaba - La maraton, editia 2022, majoritatea am fost descalificati pentru ca voluntarii de pe traseu ne-au indrumat gresit si am ratat o bucla.
La final organizatorul ne-a spus ca trebuia sa il sunam in momentul cand am fost directionati pe traseu si nu eram siguri ca e corect ...

La finalul cursei nu exista apa - am primit doar o jumatate de felie de pepene.

De evitat.
Popescu Cristian
2022-09-01 06:54:43
Participant la cursa: Semimaraton
Cea mai dezorganizata cursa la care am luat parte pana acum si pe care NU o recomand. Lipsa marcajelor din cauza carora cu totii am facut km in plus fara a fi luati in calcul, timpul eliminatoriu cerut prea mic (acesta este valabil pentru un semimaraton pe asfalt, teren plat, nu deluros, accidentat), lipsa apei (deja dupa orele 13.00 nu mai exista; nu am avut pretentii de cola sau isotonice, dar APA era mai mult decat necesara la peste 30 de grade, in plin camp), inexistenta a 1-2 corturi unde sa se poata sta oarecum la umbra. Pacat de voluntarii prezenti, singurii pe care ii apreciez si carora le respect eforturile depuse. Am sperat sa fie ceva frumos, dupa cum sugera numele, dar am avut parte de o experienta neplacuta si pe care nu o doresc nimanui.
Corina Hutan
2019-08-12 06:01:52
Participant la cursa: Semimaraton
Intrebare pentru organizatori... cu cat este egal 7km x 3 ture. Raspuns: 10.5 km.
Adrian Costache
2019-08-10 13:25:02
Participant la cursa: Cros