Andurant Sprint Rafael, 2023


Revendică evenimentul

Despre eveniment

Așteptăm primăvara anului 2023 cu multă nădejde și cu bucurie. În acest an venim cu o nouă provocare, adăugată cu entuziasm la cele anterioare. Am crescut, avem deja 5 ani și credem că e timpul să trecem la un nivel superior. Astfel, vom avea 3 tipuri de curse:

-Cursa RAFAEL 24h, cu start în data de 6 mai, ora 8, din Zona Maial pe o buclă de 10 km, aproximativ 400 m diferență de nivel pe buclă. La cursă se poate participa individual sau în echipă de 4 (ștafetă). Pentru a fi finisheri, participanții vor fi nevoiți să alerge cel puțin 20 km (individual) sau 80 de km (echipă). Pauze pot fi luate oricând, doar la punctul de start/finish, în intervalul de 24 de ore, cu condiția ca pentru o tură să fie alocate maximum 2 ore. După două ore de la ultima trecere prin poartă participanții ies din cursă și se ia în calcul timpul ultimei treceri prin poartă și numărul de curse aferent. Clasamentul se face în funcție de numărul de ture complete validate în intervalul total de 24 de ore.

–Cursa Nocturnă 12 km, cu plecare în data de 6 mai, la ora 21, din zona Maial, ajungere în zona Lacului 2 și întoarcere la finish (buclă), la Maial, 12 km, 400 m diferență de nivel. Clasamentul se va face în funcție de timpul obținut de fiecare participant. Participanții la această cursă pot participa, dacă doresc, și la cursa verticală.

-Cursa Verticală 5 km, cu start în data de 6 mai, ora 9, din Zona Maial și cu linia de sosire pe Vf. Măgura- aproximativ 5 km, 650 m diferență de nivel. Clasamentul se va face în funcție de timpul în care ajunge fiecare participant pe vârful Măgura. Participanții la această cursă pot participa, dacă doresc, și la cursa nocturnă de 12 km.

-Cursa Virtuală, cu începere din data de 6 mai, ora 6, când veți alerga minimum 5 km și maximum numărul de km pe care îi veți putea parcurge într-un interval de 24 de ore, pe orice traseu doriți. Pentru cursa online se vor face 2 clasamente: unul în funcție de lungimea traseelor alergate, altul în funcție de diferența de nivel înregistrată.

Fiecare participant va putea să aleagă să participe:

-la cursa Rafael 24h

-la cursa verticală,

-la cursa nocturnă,

-la cursele verticală și nocturnă,

-la cursa virtuală.

Ca și anul trecut, vă invităm pe toți participanții să fiți fundraiseri sportivi. Cum puteți face aceasta? Foarte simplu: vă înscrieți gratuit la competiție, prin completarea formularului de pe acest site, în perioada 18 martie-22 aprilie. Vă veți putea face un profil pe platforma Galantom. Apoi, dumneavoastră puteți aduna, până în data de 21 mai, bănuți pentru asigurarea gratuității terapiilor acordate copilașilor și adulților cu dizabilități.

Pentru a vă fi validată înscrierea, e nevoie să strângeți:

-minimum 100 de lei/persoană, dacă doriți să aveți în kit tricou, număr (online pentru cei care participă la Cursa Virtuală și fizice pentru participanții la celelalte curse) și medalie,

-minimum 200 de lei/persoană, dacă doriți să aveți în kit tricou, număr (online pentru cei care participă la Cursa Virtuală și fizice pentru participanții la celelalte curse), medalie și legendarul pachet Zdrovit.

Clasamentele și premierile la cele 3 curse se vor face ținându-se cont de categoriile de vârstă și de sex.

Separat de aceste clasamente, se vor face un clasament și o premiere, în funcție de sumele pe care au reușit să le strângă fundraiserii, fără a se ține cont de vârstă și de sex.

Program

13:00-14:30 – Înscrieri la fața locului și ridicări de kit-uri pentru cei care participă la sprint, la sprint+verticală+nocturnă, sprint+verticală sau sprint+nocturnă;
14:30-14:50 – Confirmarea prezenței la startul sprintului;
14:50-15:00 -Ședința tehnică sprint;
15:00 –START SPRINT (în serii care pleacă din 2 în 2 minute);
15:00-16:30 -Înscrieri la fața locului și ridicări de kit-uri pentru cei care participă la cursa verticală sau la verticală+nocturnă;
16:30-16:50 – Confirmarea prezenței la startul cursei verticale;
16:50- 17:00 Ședința tehnică pentru cursa verticala;
17:00 START Cursa Verticala;
18:30 -Tocana;
19:00 -Festivitatea de premiere pentru participanții la cursa de zi;
19:00-20:30 -Înscrieri la fața locului și ridicări de kit-uri pentru cei care participă la cursa nocturnă;
20:30-20:50 -Confirmarea prezenței la startul cursei nocturne;
20:50-21:00 Ședința tehnică pentru cursa de noapte;
21:00 START Cursa de noapte;
22:30 Tocană și foc de tabără;
23:00 Festivitatea de premiere pentru participanții la cursa de noapte.

Curse

Sky Race Vertical, Cros

3 km
Verticala: Maial – Vf. Muntelui Magura Codlei ~3km (658 m diferenta de nivel).
Competitorii care aleargă la cursa verticală pornesc la ora 17 din Maial (locul de START) și urcă până pe vârful Măgura (altitudine 1292 m). Diferența de nivel este de 658 m, traseul este specific montan, cu urcuș pieptiș în mare parte, prin pădure. Vor fi amenajate puncte de control, de hidratare și de îndrumare pe parcurs, iar pe vârf (FINISH) va fi un punct de hidratare și de alimentare. După final, participanții sunt așteptați să coboare la Maial, unde va avea loc festivitatea de premiere și vor fi serviți cu tradiționala tocană.
100 lei

Alergare nocturna, Cros

12 km
Alergare nocturna: Zona Maial – Ștrand Codlea și retur ~12 km (512 m diferenta de nivel).
Cursa nocturnă va avea STARTUL la ora 21 din Maial și va urma traseul Ștrandului prin pădure, până la Lacul 2 și înapoi. Pe traseu vor fi puncte de îndrumare și de control, iar la Lacul 2 va fi punct de alimentare și de hidratare. FINIȘUL va avea loc tot la Maial, unde alergătorii vor fi așteptați cu aplauze, foc de tabără și tocană. După ce vom ajunge cu toții la Maial, se vor face premierile.
100 lei

Sprint, Cros

170 m
Sprint 170/45 – Troiță – lizieră ~ 170 m lungime (45 m diferență de nivel).

Video de prezentare

{}

Galerie foto

Review-uri de la participanți

Nu există niciun review pentru această ediție.

Adaugă un review
Înscrierile sunt deschise!