Salomon EcoRun Moieciu, 2024


Revendică evenimentul

Despre eveniment

Am pornit evenimentul (noi, o gașcă de prieteni pasionați de natură, drumeție și alergare montană) plecând de la bucuria concursurilor la care am participat. Ca organizatori, am învățat an de an, progresul nostru mergând mână în mână cu cel al alergării montane în România.
Alături de Salomon, partenerul sportiv al evenimentului încă de la prima ediție (2010), continuăm tot ceea ce a însemnat EcoMarathon sub o nouă denumire: Salomon EcoRun Moieciu.
Am crescut cu fiecare ediție, iar acum, având în spate toată experiența și o echipă extraordinară, așteptăm cu nerăbdare să trăim emoția unui nou Start.
Motivarea și încrederea de a merge mai departe ni le-ați dat însă voi, fiindu-ne alături și contribuind atât de mult la dezvoltarea noastră. Voi sunteți Eco: de la primii participanți la startul din 2010, până la cei implicați an de an – localnici, voluntari, parteneri, furnizori, fotografi, întreaga echipă și voi alergătorii.
Când și partenerii ne rămân aproape și se implică din ce în ce mai mult, nu ne rămâne decât să mulțumim și să încercăm, la rândul nostru, să-i mulțumim pe cei care vin la Eco.
De 10 ani, descoperim potecile din Moieciu cu aceeași bucurie pe care de-abia așteptăm s-o retrăim împreună, în primăvară, într-un weekend de alergare la Salomon EcoRun Moieciu.

Program

14:00 – 23:00 Inscriere, validarea inscrierii si preluarea pachetului de concurs – Cros, Maraton, EcoKids, locatie EcoRun Playground @Vlahia Inn
* Recomandam celor prezenti in zona sa vina sa ridice pachetul de concurs in aceasta zi!
SAMBATA
6:00 – 8:30 – Validare inscrierii si preluarea pachetului de concurs – EcoRun Playground @Vlahia Inn
9:00 START – centru Moieciu de Sus, CROSS si MARATHON – Primul Start – ora de start apare pe numar
9:30 START – centru Moieciu de Sus, CROSS si MARATHON – Al doilea Start – ora de start apare pe numar
11:00 – 20:00 Zonă de relaxare și Pasta Party, Zona EcoRun Playgroung @ Vlahia Inn
13:00 – 20:00 Pasta party/ Masa Calda – EcoRun Playground Vlahia Inn
13:00 – 14:00 Flower Ceremony pentru cursa de Maraton
16:00 – START „EcoKids” centru Moieciu de Sus (Casa de Cultura) – Diferite Categorii de varsta, start per categorie, fete baieti (ore de start: 16:00, 16:10, 16:20, 16:30)
17:00 – Start EcoKids Copii 10-13 ani, 17:20 – Copii 14-17 ani (fete si baieti)
19:00 – Premiere Marathon si Cross – Tombola speciala pentru toti participantii
20:00 – 22:00 Petrecere Vlahia Inn
DUMINICA
9:00 – 11:00 Cafeaua de dimineata servita la Vlahia Inn
11:00 – 15:00 Plimbare in zona pe potecile din jur

Curse

Maraton

42.0 km
Marathon
Marathon: aproximativ 42km, 2400m D+, 9h timp limita
Traseul este format din trei bucle ce formeaza trifoiul EcoRun, startul si sosirea vor fi in Moieciu de Sus.
Descrierea traseului:
Bucla 1: cca: 14,2 km
START: Moieciu de Sus -> La Mandru -> Fundatica -> Scoala Fundata -> Moieciu de Sus
Startul Salomon EcoRun Moieciu va fi din centrul satului Moieciu de Sus, din fata Caminului Cultural. Prima bucla urmeaza drumul asfaltat de pe Valea Popii dupa care continua cu 1km de drum forestier.
Se traverseaza raul peste un podet de lemn pe dreapta vaii si se parcurge poteca ce urca abrupt prin padure pana „La Mandru” unde va fi amplasat primul punct de hidratare cu apa. Dupa inca 700m de urcare lina, traseul coteste brusc si coboara urmand poteca marcata (drum forestier – banda rosie) dinspre Muntele Sf. Ilie catre satul Fundatica in Valea Cheii. Traseul merge spre dreapta pe drumul forestier si se paraseste imediat urmand o urcare sustinuta dar scurta, si dupa inca 1.5km de urcare valurita, se ajunge la punctul de control CP1 si punct de alimentare. De aici traseul continua 800m pe drumul asfaltat dupa care merge la dreapta coborand pe o ulita printre case si ajunge din nou in drumul forestier. Dupa o scurta coborare pe drum, traseul traverseaza si continua cu ultima urcare din Bucla 1, spre Drumul de Hotar. De aici traseul coboara la inceput lin si apoi tot mai abrupt spre Moieciu de Sus de-a lungul „Potecii lui George”. Ultima bucata din coborare este destul de abrupta si trebuie urmat zig-zagul potecii fara a calca faneata. Ultimii 300 de metri parcurg drumul asfaltat din Moieciu de Sus pana la punctul central (CP2), zona de SOSIRE pentru participantii la Cross si incheierea Buclei 1 pentru cursa de Marathon.
Bucla 2: cca 14,5 km
Moieciu de Sus -> Culmea Lunga -> Valea Lunga -> Cheile Gradistei – Moieciu -> Cheile Gradistei – Fundata -> Moieciu de Sus
Traseul continua in urcare prin fata Scolii Generale. Urcarea are o lungime de aprox 1,3 km si o diferenta de nivel de 240m. In aceasta portiune poteca este ingusta si marginita de gardurile fanetelor. Pe timp de ploaie poteca devine foarte alunecoasa si foarte dificil de alergat. Urcusul se termina la o altitudine de circa 1200m langa Coltul Zilistea, la km 15,5 al intregului traseu dupa care urmeaza o portiune de circa 2 km destul de plata de-a lungul muchiei numita Culmea Lunga. De aici incepe coborarea abrupta catre Complexul turistic Cheile Gradistei – Moieciu. Pe acest segment este obligatoriu sa urmati traseul marcat pentru a nu distruge faneata parcursa.
De la Complexul turistic Cheile Gradistei – Moieciu (punct de alimentare cu apa situat pe terasa de la piscina) traseul urca mini-partia de ski, coteste la stanga si pe langa instalatia de cablu se urca in padure. De aici se urmeaza un drum forestier lin si apoi se intra pe un traseu forestier si se urca destul de sustinut prin culoarul marcat pana intr-o poiana unde este si punct de control. De aici se porneste in stanga si se urca pe curba de nivel pe un drum forestier si dupa doua randuri de serpentine largi se iese intr-o poiana. Se trece de bariera si pe un drum in urcare lina de 700m se ajunge la Complexul Cheile Gradistei – Fundata – CP3 situat in fata restaurantului, unde e punctul de alimentare cu energizante si mancare. In continuare se porneste pe un drum de asfalt care delimiteaza poligonul de trageri si tribunele oficiale si dupa 500m se ocolesc terenurile de sport si sala polivalenta si se intra pe pista de ski fond din Fundata si apoi se urca usor pe o carare pana intr-o mica sa, dupa care incepe o coborare pe langa un gard de piatra. Se continua pe curba de nivel pe noul drum de acces spre complex, apoi se paraseste druml si se revine pe o poteca prin faneata pana la gardul care delimiteaza partia de ski-fond. De aici se parcurge un drum si in urcare lina se traverseaza spre dreapta o padure deasa si se revine in drumul care duce spre Biserica din Fundata.
De aici traseul coboara pe un drum si apoi o poteca vizibila in Moieciu de Sus, trece pe langa antena si biserica din Moieciu de Sus si se ajunge din nou la punctul central, CP 4 – punct final al buclei 2 pe o poteca ingusta. Aici va fi si prima bariera orara – 6h de la start
Bucla 3: cca 13,2 km
Moieciu de Sus -> La Bisericuta -> Valea Bangaleasa -> Poiana Gutanu -> Poiana Plesii – Moieciu de Sus -> SOSIRE
Km 29 al maratonului – traseul pleaca pe Valea Popii si dupa 50m urca in stanga catre Varful Bisericuta, o ascensiune de 320m diferenta de nivel. Urcarea este la inceput mai abrupta, dar se domoleste dupa primii 500m ai traseului. Traseul parcurge poteca ondulata in lungul crestei Dealului Bisericutei pana la crucea de lemn, inceputul unei coborari abrupte care duce in Valea Bangaleasa. Urmand Valea Bangaleasa in urcare lina, respectiv drumul forestier 700m, se ajunge la ultima mare urcare a concursului – urcarea catre Poiana Gutanu. Dupa punctul de alimentare cu energizante, mancare si apa, traseul traverseaza Raul Bangaleasa, urca prin padure circa 360m altitudine pana ajunge in cel mai inalt punct al traseului – 1460m, km 36. Traseul ajunge in poiana Gutanu unde va fi punctul de control CP 5, de aici traseul parcurge in lungul Muchiei Plesii ultimii 6 km ai maratonului.
Se continua mai departe marcajul turistic banda rosie, care coboara din Muntii Bucegi si la bifurcatia cu poteca ce duce in Simon se continua la stanga pe muchie spre Moieciu de Sus. Se parcurge muchia pana deasupra de centrul satului, unde zona se deschide larg, dupa care traseul coboara abrupt in Moieciu de Sus. Se traverseaza din nou Raul Bangaleasa si traseul continua spre centru circa 300 de metri de asfalt pana la punctul de SOSIRE.
165 lei

Cros

14.0 km
Cros: aproximativ 14km, 600m D+, se va parcurge prima bucla a maratonului
Traseul este format din trei bucle distincte care formeaza un trifoi, startul si sosirea vor fi in Moieciu de Sus.
Bucla 1 – CROSS – START – Moieciu de Sus – La Mandru – Fundata – Moieciu de Sus: cca: 14,2 km
Descrierea traseului:
Startul Salomon EcoRun Moieciu – Cross va fi din centrul satului Moieciu de Sus, din fata Caminului Cultural. Prima bucla urmeaza drumul asfaltat de pe Valea Popii dupa care continua cu 1km de drum forestier.
Se traverseaza raul peste un podet de lemn pe dreapta vaii si se parcurge poteca ce urca abrupt prin padure pana „La Mandru” unde va fi amplasat primul punct de hidratare cu apa. Dupa inca 700m de urcare lina, traseul coteste brusc si coboara urmand poteca marcata (drum forestier – banda rosie) dinspre Muntele Sf. Ilie catre satul Fundatica in Valea Cheii.
Traseul merge spre dreapta pe drumul forestier si se paraseste imediat, urmand o urcare sustinuta dar scurta, si dupa inca 1.5km de urcare valurita, se ajunge la punctul de control CP1 si punct de alimentare.
De aici traseul continua 800m pe drumul asfaltat dupa care merge la dreapta coborand pe o ulita printre case si ajunge din nou in drumul forestier. Dupa o scurta coborare pe drum, traseul traverseaza si continua cu ultima urcare din Bucla 1, spre Drumul de Hotar. De aici traseul coboara la inceput lin si apoi tot mai abrupt spre Moieciu de Sus de-a lungul „Potecii lui George”. Ultima bucata din coborare este destul de abrupta si trebuie urmat zig-zagul potecii fara a calca faneata.
Ultimii 300 de metri parcurg drumul asfaltat din Moieciu de Sus pana la punctul central (CP2), zona de SOSIRE pentru participantii la Cross si incheierea Buclei 1 pentru cursa de Marathon.
140 lei

EcoKids, Cros

200m - 2km
EcoKids este cursa destinata copiilor, sunt invitati sa participe copii cu varsta cuprinsa intre 3-17 ani.

Inregistrarea participantilor la cursa de EcoKids se va face la fata locului in zilele de 8 si 9 Mai 2020, inregistrarea se va face cu acordul parintilor sau al insotitorului de grup in cazul in care inscrierea se face in grup din partea unui club sau a unei scoli.

Cursa EcoKids se va desfasura in centrul satului Moieciu de Sus, copiii vor parcurge diferite distante in functie de categoria de varsta.
Programul va fi anuntat ulterior.

Sunt invitati sa incurajeze participarea copiilor concurentii, parintii si profesorii aflati la fata locului.

Numarul de participanti este limitat la 600 de copii.
Primii 500 de copii inscrisi primesc tricoul oficial EcoKids.
Copiii vor alerga cu tricoul competitiei.

Categoriile de varsta sunt:

1. Copii 3-4 ani, vor alerga aproximativ 200m pe asfalt
2. Copii 5-6 ani, vor alerga aproximativ 200m pe asfalt
3. Copii 7-9 ani, vor alerga 300m pe asfalt
4. Copii 10-13 ani, vor alerga 1000m pe teren mixt; asfalt/ ulita, tura inconjoara biserica din Moieciu de Sus
5. Copii 14-17 ani, vor alerga 1600m, 80m D+ pe teren mixt; asfalt/ ulita. tura trece pe la pilonul de comunicatii
Vor fi premiate primele 3 locuri de la fiecare categorie de varsta, baieti si fete.

Mai multe informatii privind Programul vom publica in curand.
Inscrierile se vor face la fata locului.

Video de prezentare

{}

Galerie foto

Review-uri de la participanți

O primă experiență de alergare montană inedită!
Multe mulțumiri organizatorilor și voluntarilor care, an de an, reușesc să realizeze cel mai mare eveniment de trail running din România. Voi reveni la această cursă și în anii următori.
Ghioarca Andrei
2019-05-22 20:50:58
Participant la cursa: Cros
Bile albe:
1. posibilitatea de ridicare a kit-urilor din București (anunțată un pic cam târziu) și din Brașov
2. mutarea locului de „pasta party” spre parcare (nu știu dacă a fost făcută intenționat sau nu, dar rezultatul a fost pozitiv)
3. dozatoare de apă pentru spălat pe mâini
4. menținerea tuturor aspectelor pozitive din anii anteriori (marcare traseu, puncte de hidratare și alimentare).
Bile „colorate”:
1. imposibilitatea unor participanți de elită de a ajunge în zona de start potrivită (evident, în primul val)
2. sincope în distribuirea pastelor la „pasta party”
3. sonorizarea la festivitatea de premiere a fost nefectuoasă (sau vocea prezentatoarei total nepotrivită)
4. bulversarea festivității de premiere prin omiterea decernării trofeelor la cros, open masculin, și rechemarea câștigătorilor.

Fără legătură cu organizarea evenimentului: cred că multe pensiuni au mari nereguli la rețeaua de canalizare (după mirosul sesizat în multe zone). N-ar fi rău ca vreo organizație de mediu să verifice lucrul acesta.
Mihai Gaureanu
2019-05-10 04:46:16
Participant la cursa: Maraton
Mi-a plăcut totul. A fost super organizare! Voluntarii de nota 10 plus. Traseu de vis
Elena Preda
2019-05-06 17:00:37
Participant la cursa: Cros
Înscrierile sunt deschise!