Maraton Oxigen Plus, 2023


Data concursului va fi anunțată în curând Alergare trail Glavoi, județul Bihor
Revendică evenimentul

Despre eveniment

Maraton Oxigen Plus este la a doua editie si face parte din Circuitul Titanii Muntilor Romaniei o serie de evenimente organizat de ACS Speed Runners Bihor, continuam sezonul de vara cu concursul de alergare cu caracter montan care se desfasoara in Parcul Natural Apuseni pe potecile, drumurile forestiere si vaile abrupte cu diferenta de nivel pentru a-ti testa abilitatile pe traseele bine marcate in Muntii Apuseni
Jud.Bihor, Zona turistica Glavoi, cu Startul din Poiana Glavoi.
Organizatorii va invita sa alegeti una din cele patru trasee: Traseul Cross 1Okm grad de dificultate usor cu o diferenta de nivel +690m ,Traseul Semimaraton 21km grad de dificultate mediu diferenta de nivel +1390m Traseul de Maraton 42km grad de dificultate greu cu o diferenta de nivel +2770m Traseul de Ultramaraton 75km grad de dificultate greu cu o diferenta de nivel +4000m traseele au
fost concepute pentru toate nivelele de pregatire!
Data cursei din 11.06.2022.

Program

Vineri -

Kiturile se vor putea ridica din zona de Start din Poiana Glavoi
Conform programului de mai jos
Clic aici pentru a vedea de unde poti ridica kitul de participare


17:00 – 21:00 Validare / Ridicare Kit de Participare
21:00 - 21:30 Sedință tehnica pentru Traseul de Ultramaraton

Sambata -

Kiturile se vor putea ridica din zona de Start din Poiana Glavoi
Conform programului de mai jos
Clic aici pentru a vedea de unde poti ridica kitul de participare

4:30 Sedință tehnica pentru Traseul de Ultramaraton
4:45 Verificare echipament obligatoriu la Ultramaraton
5:00 Start Ultramaraton

6:00 – 9:00 Validare / Ridicare Kit de Participare
7:30 Sedinta tehnica pentru Traseul de Maraton
7:45 Verificarea echipamentului obligatoriu la Maraton
8:00 Start Maraton

9:15 Sedinta tehnica pentru Traseul de Cross si Semimaraton
9:30 - Incalzire cu FIT4U
9:45 Verificarea echipamentului obligatoriu la Semimaraton
10:00 Start Semimaraton
10:30 Start Cross

13:00 After Race Gulas Party
14:00 Festivitate de Premiere - Cross,Semimaraton / Extragere de Tombola
19:00 Festivitate de Premiere pentru Maraton si Ultramaraton

Curse

Cross, Cros

10 km
Traseul Cross cu dificultate medie / are 10km lungime cu diferenta de nivel pozitiva 690 m, se adreseaza sportivilor care prefera o alergare putin mai tehnic, este conceput atit participantilor competitivi cit si alergatorilor incepatori care doresc sa se autodepaseasca si vor o experienta unica .
Startul se va da din Poiana Glavoi vom alerga in estul formatiuni carstice unde se intinde Platoul Lumea Pierduta, o padure seculara desprinsa parca din povesti. Rezervatia naturala isi trage numele de la salbaticia de odinioara a zonei, care a fost periclitata de masivele defrisari. Incadrat de Paraul Ursului, Paraul Sec si culmea Varfului Garjoaba, platoul ascunde in subteran o bogata retea de galerii active, tradata la suprafata de prezenta dolinelor mascate de vegetatie. Doua dintre acestea sunt, de fapt, porti de intrare sub pamant Avenul Gemanata si Avenul Negru-, permitand explorarea zonei. Platoul Lumea Pierduta nu isi tradeaza nici in prezent denumirea, fiind un taram rupt din alt spatiu; descoperiti-l pentru a profita de frumusetea nealterata a naturii.
Maraton Oxigen Plus face parte din Circuitul Titanii Muntilor Romaniei cu sloganul alearga fara limite, este o competiţie outdoor de alergare cu caracter montan.traseele sunt neamenajate şi neprotejate, folosesc drumuri publice şi forestiere, poteci marcate şi nemarcate, pante cu înclinare mare ,vai abrupte şi zone accidentate.
100 lei

Semimaraton, Semimaraton

21 km
Traseul Semimaraton cu dificultate medie / are 21km lungime cu diferenta de nivel pozitiva 1390 m, se adreseaza sportivilor care prefera o alergare pe o distanta mai lunga, este conceput atit participantilor competitivi cit si alergatorilor la un nivel mai avansat care doresc un traseu cu profil mai variat cu vai abrupte si poteci care te conduc intr-o lume de poveste.

Startul Startul se va da din Poiana Glavoi vom alerga pe traseul Vârful Glavoaia, care se afla la o altitudine de 1426 metri, traseul de urcare pe Muntele Glăvoaia este una dintre cele mai frumoase trasee din zona. Cei care parcurg traseul pana pe Vf. Glăvoaia vor avea o panorama minunata asupra Vf. Bihor cum se inalta printre nori. iar din punctul de belvedere Glavoaia o priveliste deosebita spre Platoul Carstic Padiș - cu Cetățile Ponorului, Pietrele Galbene și Platoul carstic Lumea Pierdută din Parcul Natural Apuseni.
Maraton Oxigen Plus face parte din Circuitul Titanii Muntilor Romaniei cu sloganul alearga fara limite, este o competiţie outdoor de alergare cu caracter montan.traseele sunt neamenajate şi neprotejate, folosesc drumuri publice şi forestiere, poteci marcate şi nemarcate, pante cu înclinare mare, vai abrupte şi zone accidentate.
120 lei

Maraton, Maraton

42 km
Traseul Maraton cu dificultate Grea / are 42km lungime cu diferenta de nivel pozitiva 2770m, se adreseaza sportivilor pentru toate nivelurile de pregatire, este conceput atât participanţilor competitivi cât si alergătorilor începători care doresc sa isi testesteze abilitatile pe potecile inzapezite.

Startul se va da din Poiana Glavoi vom alerga pe traseul Groapa Ruginoasa care pur si simplu iti va taia respiratia. Fiind un fenomen cu totul spectaculos, aceasta se prezinta colosal in mari proportii, foarte abrupta, de o culoare ruginie. La prima vedere, pare o rana adinca in sufletul muntelui sau un titan care devoreaza tot ce intalneste in cale. Procesul de eroziune este si in prezent activ, marind cu repeziciune dimensiunile gropii. Contrastul cromatic neobisnuit, in care caramiziul rocilor se alatura verdelui vegetatiei bogate, natura isi arata noua creatie.
Maraton Oxigen Plus face parte din Circuitul Titanii Muntilor Romaniei cu sloganul alearga fara limite, este o competiţie outdoor de alergare cu caracter montan.traseele sunt neamenajate şi neprotejate, folosesc drumuri publice şi forestiere, poteci marcate şi nemarcate, pante cu înclinare mare ,vai abrupte şi zone accidentate.
160 lei

Ultramaraton, Ultramaraton

75 km
Traseul Ultramaraton cu dificultate grea / are 75km lungime cu diferenta de nivel pozitiva 4000 m, se adreseaza sportivilor care prefera o alergare pe o distanta mai lunga, este conceput atit participantilor competitivi cit si alergatorilor la un nivel mai avansat care doresc un traseu cu profil mai variat cu vai abrupte si poteci care te conduc intr-o lume de poveste.

Startul se va da din Poiana Glavoi vom alerga pe traseul Vârful Bihor sau Curcubata Mare) este cel mai înalt vârf muntos din Carpații Occidentali, situat în Masivul Bihor, județul Bihor. Altitudinea sa este 1849 metri. Cei care parcurge traseul pina pe vârf vor putea admira parcul de eoliene si Virful. Curcubata Mare cu o deschidere larga si o panoramă deosebit, către toţi muţii din împrejurimi care o străbat intr-o serie de puncte de belvedere. Un alt motiv pentru care merita sa urcati pe Bihorul este pentru a explora 2 vegetatii: ce a paduri de brad si molid si golul alpin. Fiecare dintre acestea avand vegetatie specifica aparte cu plante adaptate la mediul de viata. Padurile si mai ales poienile si luminisurile acestora vin cu binecunoscutele fructe de padure .
Maraton Oxigen Plus face parte din Circuitul Titanii Muntilor Romaniei cu sloganul alearga fara limite, este o competitie outdoor de alergare cu caracter montan.traseele sunt neamenajate si neprotejate, folosesc drumuri publice si forestiere, poteci marcate si nemarcate, pante cu inclinare mare, vai abrupte si zone accidentate.
220 lei

Review-uri de la participanți

Nu există niciun review pentru această ediție.

Adaugă un review