Buila Trail Race, 2024

Adaugă un review

Revendică evenimentul

Despre eveniment

Buila Trail Race
Buila Trail Race este un concurs de alergare montană organizat de Asociația Sport fără Limite Vâlcea, cu sprijinul primăriei Bărbătești. A doua ediție a competiției va avea loc pe 20 iulie 2024 și are ca scop promovarea Parcului Național Buila-Vânturarița și a mișcării în aer liber.
Locația Evenimentului
Locul de start al evenimentului se află din dreptul scenei de pe valea Otăsăului, în capătul satului Bărbătești (jud. Vâlcea). - https://goo.gl/maps/vVELhyx8XemPZ9c19
Kit de Participare
• Număr personalizat (până la 1 iulie, apoi nepersonalizat)
• Medalie finisher
• Tricou tehnic SportHG (mărime aleatorie pentru cei înscriși după 1 Iunie 2023)
• Băutură și o porție de mâncare caldă (la finalul cursei)
• Puncte de hidratare și alimentare pe traseu și în zona de start/finish
• Puncte ITRA/UTMB
• Asistență medicală și echipe salvamont pe traseu
• Cronometraj
Zonă de relaxare
• Zonă de camping
• Foc de tabără
• Fotografii din timpul evenimentului
• Acces gratuit in Parcul National Buila-Vânturarița pe durata competitiei;
• Extrageri de premii supriză pentru participanți
• Alte materiale oferite de sponsori și parteneri.

* În unele cazuri, mărimea tricoului poate diferi de cea bifată de participanți

Program

Vineri,
14:00 - 20:00 Ridicare kit-uri (caminul cultural Barbatesti) - Adresa camin cultural
Sâmbătă,
06:30 - 08:30 Ridicare kit-uri (din zona de start)

06:45 Ședință tehnică Buila 33K

07:00 Start Cursa Buila 33K

07:45 Ședință tehnică Curmatura Builei 19K

08:00 Start Cursa Curmatura Builei 19K

08:45 Ședință tehnică Cros 11K

09:00 Start Cros 11K

09:30 Start Cursele Copiilor

15:00 Premiere Cros 11K & Curmatura Builei 19K

17:00 Premiere Buila 33K

18:00 Party

19:00 Foc de tabără

Curse

Trail Ghosts Valcea, Cros

11 km
Descriere traseu:
Timp limită 4 ore. Cine ajunge la finish dupa 4 ore va apărea în clasament ca DSQ (descalificat).
Traseul are ca punct de start scena de pe valea Otăsăului, din capul satului Bărbătești. După aproximativ 2,5 km de drum forestier, unde se află primul punct de hidratare al traseului, începe urcarea pe traseul turistic marcat de cruce roșie până la Mânăstirea Pătrunsa, punct de control, alimentare și hidratare. Până aici am însumat aproximativ 5km și am epuizat cam toată diferența de nivel.

În continuare traseul urmează punctul galben până în Poiana Bulzului (aproximativ km 6), după care începe coborârea pe cursul pârâului Mărului și mai apoi al Otăsăului, până la intersectarea aceluiași forestier pe care s-a alergat la început (km 8). Urmează ultimii 3 km de drum forestier până la linia de finish.
130 lei

Curmatura Builei 19K Rotakt, Cros

19 km
Traseu de dificultate medie - Necesită experiență montană

Timp limită 5 ore și 30 minute. Cine ajunge la finish dupa acest timp va apărea în clasament ca DSQ (descalificat).
Traseul are ca punct de start scena de pe valea Otăsăului, din capul satului Bărbătești. După aproximativ 2,5 km de drum forestier, unde se află primul punct de hidratare al traseului, începe urcarea pe traseul turistic marcat de cruce roșie până la Mânăstirea Pătrunsa, punct de control, alimentare și hidratare. Până aici am însumat aproximativ 5km și 500m diferența de nivel.

În continuare traseul urmează punctul galben până în Poiana Bulzului (aproximativ km 6), după care începe o urcare de 2km cu 550m diferență de nivel, pe traseul turistic marcat de cruce albastră până în Curmătura Builei (km 8, 1100m diferență de nivel), următorul punct de control, hidratare și alimentare.

Mai departe se urmează banda roșie pe creasta vestică a masivului (porțiune ce, spre sfârșit, conține o coborâre tehnica - necesită atenție), trecând prin vârfurile Piatra și Cacova, până în dreptul stânii Cacova (km 10,5), punct de control și hidratare.

De aici se urmează traseul triunghi roșu pe o porțiune de 1.5km drum forestier, apoi potecă turistică până la intersecția cu traseul marcat de punct galben. Se urmează traseul punct galben trecând, alternativ, prin drumuri forestiere și poteci până la finish, însă nu fără să trecem și prin ultimul punct de control, alimentare și hidratare, aflat în Poiana Scărișoara, la km 13 al traseului.
160 lei

Buila 33K Suzuki, Cros

33 km
Se vor putea înscrie doar cei care au terminat o cursă de minimum 2.000m diferență de nivel în ultimii 2 ani. Cei care se înscriu la cursa de 33k fără a respecta condiția, vor fi automat mutați la cursa de 19k, fără a li se restitui diferența de bani
Descriere traseu:
Traseu de dificultate ridicată - Necesită experiență montană

Timp limită: 2 ore și 30 minute în Curmătura Builei, 9 ore timp total. Cine ajunge la finish dupa 9 ore va apărea în clasament ca DSQ (descalificat).
Traseul are ca punct de start scena de pe valea Otăsăului, din capul satului Bărbătești. După aproximativ 2,5 km de drum forestier, unde se află primul punct de hidratare al traseului, începe urcarea pe traseul turistic marcat de cruce roșie până la Mânăstirea Pătrunsa, punct de control, alimentare și hidratare. Până aici am însumat aproximativ 5km și 500m diferența de nivel.

În continuare traseul urmează punctul galben până în Poiana Bulzului (aproximativ km 6), după care începe o urcare de 2km cu 550m diferență de nivel, pe traseul turistic marcat de cruce albastră până în Curmătura Builei (km 8, 1100m diferență de nivel), următorul punct de control, hidratare și alimentare, punct de separare între traseele Curmătura Builei 19K și Buila 33K.

Mai departe se urmează banda roșie pe creasta estică a masivului, ajungând, mai întâi, pe vârful Buila (1849m, punct de control), apoi în șaua Ștevioara, de unde urmează o coborâre pe punct albastru, până la Schitul Pahomie (km 13), al treilea punct de control, hidratare și alimentare. Prima porțiune a coborârii este periculoasă și necesită atenție sporită!

Urmează o coborâre de 800m pe drum forestier și intrăm pe un drum de taf pe care il urmăm aproximativ 1km, intersectând apoi traseul marcat cu bulină galbena, ce ne va duce în Curmătura Oale (km 17). Urcarea aferentă acestei porțiuni are 3km și o diferență de nivel de 800m. Din Curmătura Oale mai avem doar 1,5km până la următorul punct de control și hidratare, aflat în Curmătura Comarnice.

În următorii 3km urmează o porțiune ce conține urcări și coborâri, sfârșindu-se cu o urcare ,pieptiș, de 100m diferență de nivel în doar 250m. La finalul urcării ajugem în Curmătura Builei, punct de control, hidratare și alimentare (km 22).

Mai departe se urmează banda roșie pe creasta vestică a masivului (porțiune ce, spre sfârșit, conține o coborâre tehnica - necesită atenție), trecând prin vârfurile Piatra și Cacova, până în dreptul stânii Cacova (km 25), punct de control.

De aici se urmează traseul triunghi roșu pe o porțiune de 1.5km drum forestier, apoi potecă turistică până la intersecția cu traseul marcat de punct galben. Se urmează traseul punct galben trecând, alternativ, prin drumuri forestiere și poteci până la finish, însă nu fără să trecem și prin ultimul punct de control, alimentare și hidratare, aflat în Poiana Scărișoara, la km 27 al traseului.
180 lei

Galerie foto

Review-uri de la participanți

Nu există niciun review pentru această ediție.

Adaugă un review