Alba Carolina Bike Race, 2023

Adaugă un review

Revendică evenimentul

Despre eveniment

Competiția ALBA CAROLINA BIKE RACE este un proiect al Asociației BICICLIM ALBA în parteneriat cu Primăria Alba Iulia și se adresează iubitorilor de ciclism montan (MTB). Prin organizarea acestei competiții, aflată la a doua ediție, dorim să atragem, ca parteneri, toate instituțiile locale și județene care au competențe în acest sens dar și parteneri privați care să susțină proiectul nostru. Evenimentul este deschis oricărui ciclist, indiferent de vârstă, profesionist sau amator care are un minim de experiență, o bicicletă în stare tehnică bună și o stare de sănătate care să-i permită un efort fizic susținut. Estimăm participarea unui numar de peste 500 de concurenți înscriși, profesioniști și amatori.

La prima ediție a concursului Alba Carolina Bike Race am avut peste 350 de concurenți din toată țara pe traseele de MTB și peste 200 de copii, cu toții încântați de organizarea de excepție a concursului și activităților adiacente.

ALBA CAROLINA BIKE RACE este o competiție de ciclism cross country, care se va desfășura în cadrul unui eveniment maraton pe data de 03.09.2022, cu plecare din Alba Iulia mai precis din Piața Cetății și va parcurge mai multe localități din regiune pe o distanță de aproximativ 65 km. Acțiunea de ecologizare și marcare a traseelor se va desfășura pe o perioada de 60 zile înaintea concursului, prin implicarea comunității locale și a membrilor ASOCIAȚIEI BICICLIM ALBA, actiune care va continua și după concurs pentru curățarea traseului de eventuale resturi și pentru strângerea marcajelor.

Concursul se va desfășura pe 4 trasee: de 5 km, 25 km, 35 km respectiv 63 km, cu diferite grade de dificultate, prezentate în detaliu mai jos. Traseele au fost gândite să acopere toate categoriile de participanți, să fie parcurse în proporție de 100% pe bicicletă și să străbată poteci, drumuri și puncte de belvedere care să pună în valoare zona Alba Iulia-Inuri-Mamut.

Înscrierile se efectuează doar on-line și sunt deschise până la data de 01.09.2022 în limita locurilor disponibile care este de 700 participanți. Pachetele de concurs se pot ridica de la start (Piața Cetății) începând cu data de 02.09.2022 orele 19 și în ziua concursului începând cu orele 08:00 – 10:00.

Înscrierile sunt validate doar după efectuarea plății taxelor de înscriere conform perioadelor mai sus amintite. Plata taxei de înscriere se poate efectua numai prin transfer bancar.

Program

In curand detalii despre program

Curse

Traseu 4, MTB

63 km
Distanța: 63 km

Diferență de nivel: 2211 m

Nivel: avansat

Open feminin: 19+

Open masculin: 19-29, 30-39, 40-49, 50+

Elite masculin / feminin: 19+

Traseu: Start Piața Cetății – Str. Unirii – Bd. Încoronării – Str. Lalelelor – Str. Rojomal – pista ciclabilă Mamut – zona Mamut – Crișeni – sub Releu Inuri (lac) – Inuri – Valea lui Mihai – Laz – Releu Inuri – Mamut – pista ciclabilă Mamut – zona Poligon – Str. Lalelelor – Bd. Încoronării – strada Unirii – Finish Piata Cetatii
130 lei

Traseu 1, MTB

5 km
Nivel: începător | Categorie: copii amatori < 15 ani | Distanță:5 km | Traseu: Piața Cetății – Hotel cetate
Pentru copii
20 lei

Traseu 2, MTB

23 km
Diferență de nivel: 696m

Nivel: începător/mediu

Open feminin: 15 – 18 ani

Open masculin: 15 – 18 ani

Open feminin: 19 ani+

Open masculin: 19 ani+

Traseu: Start Piața Cetății – Strada Unirii – Str. Mihai Viteazul – Bd.1 Decembrie 1918 – str. Gheorghe Pop de Basesti – str. Gladiolelor – str. Lalelelor – str. Molidului – pista ciclabilă Mamut – zona Mamut – pista ciclabilă – Mamut – Zona poligon – Str. Molidului – Str. Lalelelor – Str. Gladiolelor – str. Gheorghe Pop de Basesti – Bd.1 Decembrie 1918 – Str. Mihai Viteazul – str. Unirii – Finish Piața Cetății
130 lei

Traseu 3, MTB

36 km
Distanță: 36 km

Diferență de nivel: 1201m

Nivel: mediu/avansat

Open feminin: 19-29, 30+

Open masculin: 19-29, 30-39, 40-49, 50+

E-MTB open masculin: 19+

E-MTB open feminin: 19+

Traseu: Start Piața Cetății – Str. Unirii – Bd. Încoronării – Str. Lalelelor – Str.Rojomal – pista ciclabilă Mamut – zona Mamut – Crișeni – sub Releu Inuri (lac) – Mamut – pista ciclabilă – Mamut – zona Poligon – Str. Lalelelor – Bd. Încoronării – Str. Unirii – Finish Piața Cetății
130 lei

Video de prezentare

{}

Galerie foto

Review-uri de la participanți

Nu există niciun review pentru această ediție.

Adaugă un review