Via Transilvanica Mountain-bike, 2023

Adaugă un review

Despre eveniment

Aflat la a doua ediție, Via Transilvanica Maraton își propune să promoveze proiectul Via Transilvanica prin competiții sportive desfășurate pe traseele acestuia. Evenimentul de față se va desfășura pe o porțiune din județul Bistrița-Năsăud, cu punct de start și finish în Piatra Fântânele, în Campusul Asociației Tășuleasa Social.

Celor cărora le place să călătorească, au colindat deja potecile țării. Știm, însă că nu există în România un circuit care să ne încurajeze să îl parcurgem altfel decât cu mașina. Tășuleasa Social a finalizat în 2023 amenajarea unui drum cu o lungime de 1.400 km, care pornește de la Putna, unde se odihnește Ștefan cel Mare, străbate Transilvania și toate bogățiile culturale ale acesteia și ajunge până la Drobeta Turnu-Severin - unde a intrat pentru prima dată în țară Regele Carol.

Program

Probele de concurs:

- Maraton taxa, 39,95 km

– Mountain-bike, 39,95 km

– Semimaraton, 22 km

– Cros, 10 km

Curse

MTB

39,5 km
Startul probei de mountain-bike se dă în Campusul Tășuleasa Social, iar cursa pornește spre localitatea vecină, Ciosa pe un drum forestier, continuă pe curba de nivel pe cărări de munte, o parte pe drum forestier, dar și prin poieni luminoase și zone de fânațe spre Poiana Cătunenilor. După câteva coborâri și urcări moderate, se ajunge în Lunca Ilvei după care urmează o urcare prelungită, mai dificilă, până în Poiana lui Gălan.
250 lei

Galerie foto

Review-uri de la participanți

Nu există niciun review pentru această ediție.

Adaugă un review