Măcin Mountain Fun - MTB, 2024


Data concursului va fi anunțată în curând Bicicleta MTB Greci, județul Tulcea Child friendly
Revendică evenimentul

Despre eveniment

Eveniment in format “multi-sport” ce cuprinde 3 curse, in doua zile de concurs. În prima zi au loc Macin XC și Măcin Cross.

În a doua zi se organizeaza Junior Hercinic MTB, o cursa de MTB pentru copii, organizata de Beetle Bike.

Startul se va da din paduricea din zona “Crucele” langa formatiunile pietrose denumite Pietrele Mariei, la 2-3km de Greci.

– La toate traseele pentru adulti (mult mai mult procentual la cel de Elite) vor fi portiuni de piatra si bolovanis. Deci multa atentie!

– De asemenea zona este faimoasa pentru “coltii babei”, fructul ascutit al unei plante care face sita camerele. Recomandam concurentilor de la cursa MTB sa foloseasca lichid anti-pana (vorbim din experienta), eliminand astfel cea mai mare parte din potentialele pene;

– Traseele pentru copii includ un traseu de MTB (15 km, cu 220m diferenta de nivel) pentru cei mai pregatiti juniori (11-12 ani, 13-14 ani), plus alte trasee mai mici – 6km pt 9-10 ani, 2km pentr 7-8 ani și 1km pentru 5-6 ani.

Program

În curs de actualizare...

Curse

Măcin XC, MTB

45.0 km
45 km cu 1000m diferenta de nivel

Are 3 urcari care-ti lasa sufletul in urma si 3 coborari spectaculoase dar si periculoase.

Daca prima urcare este aceeasi cu cei de la amatori, urmatoarele doua (mai ales ultima – cariera) doar cei mai buni le pot urca pe bicicleta. Nu va lasati inselati de faptul ca traseul este scurt, ganditi-va doar ca nu prea aveti zone de odihna pe acesti 45 de km.
Garantam ca traseul este 99% ciclabil pe uscat!

Desi nu este lung, noi il incadram intre cele mai dificile si tehnice trasee neamenajate artificial din Romania.

Măcin XC Amatori, MTB

35 km
35 km cu 600m diferenta de nivel

Nu este foarte solicitant fizic, are o tehnicitate usoara-medie, cea mai dificila parte a lui fiind urcarea de aprox. 6km lungime, la 3km dupa start, apoi urmand un traseu valonat ce merge pe creasta principala a Macinilor. Traseul se termina cu o coborare lunga de aproximativ 9km din varful muntilor, prin localitatea Greci pana la iesirea din aceasta, iar dupa alti 3km de fals-plat, e gata!

(Atentie! NU este insa recomandat celor care se dau pentru prima oara pe off-road)

Junior Hercinic MTB, MTB

1.0 km
Traseul pentru copiii de 5-6 ani (o tura – 1km) si 7-8 ani (doua ture – 2km)

Video de prezentare

Review-uri de la participanți

Nu există niciun review pentru această ediție.

Adaugă un review