MTB Roman Maraton, 2024


Data concursului va fi anunțată în curând Bicicleta MTB Roman, județul Bacau Child friendly
Revendică evenimentul

Despre eveniment

Echipa A.C.S. MTB Roman în colaborare cu Primăria Municipiului Roman, organizează a patra ediție a concursului educațional-sportiv M.T.B. ROMAN MARATON 2022.

Evenimentul va fi structurat pe categorii de vârstă și sex și va avea în componență următoarele probe sportive:

1). Traseul Lung – 80 km

2). Traseul Scurt – 36 km

3). Cursa Family + Cursa Populară ( 25 km)

4). Cursa pentru copii

5). Cursa Fotoliilor Rulante

Evenimentul se va derula în Complexul Sportiv și de Agrement Moldova, dar și comunele învecinate. Concursul se va desfășura pe trasee de pădure, drumuri forestiere de acces, cățărări fără porțiuni de push-bike , coborâri ușoare, forma finală a traseului fiind găsită în format GPX , de unde poate fi și descărcată. Traseul este accesibil și gândit cu spațiu suficient pentru depășiri.

Marcarea traseului se va realiza începând cu luna Aprilie și va include marcaj cu spray roșu fluorescent , iar în ziua concursului, cu benzi de nylon, și mai nou, săgeți indicatoare de direcție. Se vor organiza ture de antrenamente pe grupuri, concurenții vor fi însoțiți pe traseu de cel puțin unul din membrii MTB Roman pentru a nu exista pericolul rătăcirii. Totodată, se vor organiza ture pe traseu pentru cei interesați și totodată se va face un film de prezentare a traseelor pentru a facilita accesul participanților.

Complexul Sportiv și de Agrement Moldova este prevăzut cu o suprafață de rulare special amenajată pentru bicicliști , cu obstacole, existând posibilitatea unei încălziri adecvate. Așadar, nu va exista limită a numărului de participanți în concurs. Aceștia vor avea la dispoziție vestiare , pentru a-și putea schimba echipamentul, locuri de campare pentru cei care doresc să campeze cu o zi înainte de start sau doresc să rămână până a doua zi. Concurenții vor beneficia de locuri special amenajate pentru picnic în foișoare prevăzute cu grătar. Este asigurat spațiu pentru parcarea mijloacelor de transport, romașcanii vor parca autovehiculele în zona bazarului, iar concurenții veniți din alte județe vor urma indicațiile agenților de poliție comunitară , care vor fi amplasați la intrarea în Complex. Accesul la punctul de start se va realiza ușor, de pe E 85.

Se asigură un spațiu suficient pentru partajarea concurenților de la locul de start, în funcție de gradul de pregătire al fiecărui concurent. La terminarea concursului, este prevăzut un loc special amenajat pentru spălatul bicicletei, dar și pentru servirea mesei, astfel încât să se evite așteptarea la coadă sau înghesuirea participanților.

Vă așteptăm să ne bucurăm împreună de minunatele locuri și de căldura romașcanilor. Detalii suplimentare privind înscrierile și alte informații utile le găsiți pe site-ul oficial al echipei : mtbroman.ro

Program

În curs de actualizare...

Curse

Traseul lung, MTB

72 km
aproximativ 1200 m diferenta de nivel
Acest traseu este recomandat doar ciclistilor bine pregatiti, gradul de dificultate fiind mediu- avansat!
(!) Limita de timp intermediar: ora 12 la km 20.
80 lei

Traseu Lung, MTB

37 km
aproximativ 600 m diferenta de nivel
80 lei

Cursa Populară și Family, MTB

25 km
având lungime 25 KM, diferență de nivel 200 m.
10-14 ANI (copii cu insoțitor)
adulți 18 – 50 +
Pentru copii
80 lei

Video de prezentare

{}

Review-uri de la participanți

Nu există niciun review pentru această ediție.

Adaugă un review