TIMP LIMITĂ FINISH: 26 ORE
TIMPI INTERMEDIARI:
CP 9 (PAS BRATOCEA) – 8 ORE
CP 13 (BARAJ MĂNECIU) – 14 ORE
CP 16 (VALEA STÂNII) – 20 ORE
REGULAMENT PROBA DE ULTRAMARATON ECHIPA
1. Fiecare coechipier trebuie sa faca dovada terminarii in perioada 2019-2020 a trei maratoane sub 7 ore, exceptii acceptate fiind Maraton 7500 proba 3200, Transylvania 100 proba 50k, Retezat SkyRace proba Custura sau un ultramaraton de peste 60 km (exceptie acceptata fiind cursa 2x2)
In acest sens, se vor completa link-urile ce fac referire curselor mentionate in contul de racehub unde v-ati inscris (se poate completa pe tot parcusul anului, pana la data de 20 august). Se vor lua in considerare toate competitiile montane din intervalul 2019-2020 insa nu mai tarziu de 20 august 2020, Concurentii au obligatia de a verifica aceste aspecte si de a trimite experienta in forma si intervalul mai sus mentionat, in caz contrar organizatorii vor respinge cererea. Reclamatiile ulterioare datei de 20 august nu vor fi luate in considerare.
2. Echipele vor fi compuse din 2 concurenti care vor lua startul impreuna si vor alerga impreuna de la inceput pana la sfarsit, fara ca distanta dintre coechiperi sa fie mai mare de 10 m. In cazul in care arbitrii si voluntarii vor constata distante mai mari, pot fi aplicate sanctiuni graduale, care merg de la penalizari de minim 10 minute pana la descalificare.
3. Regulile privind echipamentul obligatoriu, conditiile de participare si timpii limita din proba de Ultramaraton individual se aplica si la proba pe Ultramaraton Echipe.
4. Coechipierii vor ramane impreuna de la inceput pana la sfarsit. Orice abandon al unui coechipier inseamna abandonul intregii echipe, iar coechipierul celalalt va ramane impreuna cu colegul lui in orice situatie. In caz de accidentare a unui coechipier, parasirea acestuia de catre colegul/colega lui este strict interzisa, cu execptia situatie cand nu exista semnal, nu exista alti concurenti in jur si este necesara deplasarea catre cel mai apropiat punct de control pentru a anunta situatia, urmand ca apoi sa se intoarca impreuna cu echipa de interventie la coechipierul accidentat
5. In caz de abandon este interzis ca unul dintre coechipieri sa continue singur si sa puncteze in clasamentul individual. Proba de ultramarathon echipe este o proba care pune accent nu doar pe viteza si rezistenta alergatorilor, ci si la solidaritatea dintre coechipieri. Ne luam dreptul de a penalize astfel de abandonuri cu sanctiuni conform gravitatii faptului.
Traseul pornește la fel ca traseul de maraton, urmând marcajul bandă albastră ce duce în Valea Stânii, prin culmea Buzăianu. (CP1)
După ce trece de primul post de control și revitalizare, urcă susținut, pe poteca marcată cu cruce roșie spre Tabla Buții, până ce ajunge în drumul forestier marcat cu bandă roșie. De aici se coboară în Pasul Boncuța în drumul forestier ce merge spre Vama Buzăului; se merge pe acest drum (în stanga, spre Poiana Stânii CP2), aproximativ 3 km, până la prima intersecție.
De aici facem dreapta și mergem pe vale pe marcajul bandă albastră, ce merge prin Cheile Văii Stânii, până în Curmătura Văii Stânii CP3.
Din Curmătură, traseul trece pe partea nordică a culmii Văii Stânii, mergând pe lângă Izvorul Hoțului, loc în care ne putem realimenta cu apă.
Ținem în continuare traseul și după ce întâlnim un marcaj cu cruce albastră ce merge în Vama Buzăului și apoi unul cu cruce roșie ce vine din Culmea Gropșoarele, ajungem în Șaua Chirușca. De aici, în aproximativ 10 minute, suntem la Cabana Ciucaș CP4, la al treilea punct de realimentare și control.
În continuare urmăm banda roșie spre Vârful Ciucaș CP5, cel mai înalt punct al traseului, 1954m. Din vârf coborâm până în șaua Țigăilor.
Din saua Tigailor CP6, facem dreapta pe o poteca ingusta ce coboara pe sub mai multe turnuri de stanca (Turnul Goliat, Turnul Rosu, etc.). Poteca, marcata cu cruce rosie coboara pe curba de nivel descendenta, pana in saua Teslei, la un stalp cu sageti de marcaj. De. aici ne intoarcem aproape 180 de grade si continuam descendent prin padure pe o poteca marcata cu punct rosu. Poteca coboara pana in firul vaii Babaruncii unde intalneste marcajul triungh rosu (CP 7) Aici facem dreapta si urmam poteca marcata. Traseul ne aduce din nou in saua Tigailor CP 8 de unde se continua pe Culmea Bratocea spre pasul cu acelasi nume și din acest punct părăsim traseul de maraton și continuăm până în pasul Bratocea CP 9.
Aici traversam DN1A și începem să urcăm spre munții Grohotiș, pe traseul marcat cu bandă roșie.
După un scurt urcuș domol prin pădure, aungem la golul alpin unde avem și apă, de pe Muntele Cailor. Aici continuăm pe drumul foarte bine evidențiat pe curbă de nivel, în S-V muntelui Babeș și urcăm în serpentine spre vârful Bobu.
Aici creasta are aspectul unui platou, pe care continuăm pe un drum de caruță până sub Vârful Grohotiș CP 10. Aici facem stânga și urcăm pe potecă, lasând drumul în dreapta. În scurt timp ajungem pe Vârful Grohotiș.
De aici coborâm și regăsim drumul ce ocoleste vârful (trecerea prin vârf este obligatorie). După ce reintrăm în drum, continuăm pe acesta până la a doua creastă ce coboară spre est (în apropierea drumului găsim apă).
Drumul pe care coborâm se vede în stanga. Continuăm pe muchia ce coboară spre est (Vf. Ulita cp11). De aici drumul ajunge la Stana Nebunu CP 12 și trece pe lângă ea, intrând în padure.
Urmăm creasta matematic și dupa o bucată prin pădure urcăm pe Vârful Stâna și după ce mai parcurgem o bucată de creastă împădurită ajungem, ocolind Măgura Măneciu, în Poiana Mare lângă releul Radio. Continuăm pe drumul forestier ce coboară în DN1 A, dar în apropierea drumului îl părăsim și intrăm pe o scurtă potecă marcata cu bandă galbenă ce ne scoate la intrarea în satul Măneciu Ungureni.
Aici traversăm DN1A și dupa un scurt drum pietruit ajungem la Baraj Măneciu CP 13. Traversăm pe baraj și ținem drumul forestier ce urcă spre munții Tătaru; urcăm serpentinele de pe dealul Chiciureni, după care lasând în stanga drumul ce coboară în Valea Stânii pe la cascada Schinda și apoi, în dreapta, drumul ce coboară spre Slon, ajungem în apropierea Cimitirului Eroilor, de la Tabla Buții, dupa ce trecem în prealabil de Vf. lui Crai CP 14
De la Tabla Buții CP 15 coborâm pe traseul marcat cu cruce roșie (pe care am urcat la început ), până în Valea Stânii CP 16
Din Valea Stânii, ne întoarcem spre Culmea Buzăianu, dar urcăm prin padure pe triunghi albastru, pe valea Pârâului Sterp. Urcarea este abruptă și ne scoate repede în Culmea Gropsoarele – Zăganu, unde întâlnim traseul de la Semimaraton.
Trecem prin Vârful Gropșoarele, pe traseul marcat cu cruce roșie, și dupa ce ajungem La Răscruce CP 17, coborâm pe poteca marcată cu triunghi roșu, până la Cabana Muntele Roșu CP 18. Aici avem un ultim punct de revitalizare. De la cabană, coborâm pe traseul marcat cu punct albastru și ajungem în Cheia.