Cupa Max Ausnit, 2023


Data concursului va fi anunțată în curând Ciclism sosea Lugoj, județul Timiș
Revendică evenimentul

Despre eveniment

Dragi cicliști, ediția a X-a a competiției Cupa Max Ausnit se va desfășura pe durata a două zile, în data de ............
Mai multe detalii, în curând.
Spor la antrenamente!

Pentru e evidenția spiritul de echipă pe care ni l-a insuflat Steven Ausnit ediție de ediție, plin implicarea efectivă a domniei sale în organizarea evenimentului, în anul 2022 vom organiza în premieră, pe lângă clasicul concurs de fond, un contratimp pe echipe ce se va desfășura pe un traseu de poveste.
Detalii în curând, spor la antrenamente!
Ești pasionat de ciclismul pe șosea, în viteză, în bătaia vântului, în echipă sau solitar?

Anul acesta se împlinesc șapte ani de când sute de cicliști pedalează la cea mai palpitantă cursă de șosea din România! Ia cu tine și prietenii, noi vă așteptăm la un eveniment creat special pentru voi!

Taxa de înscriere: 0 (zero)

Program

În curs de actualizare...

Curse

Tura

121.0 km
Startul se va da la ieșirea de pe DN6 spre satul Tapia. Vei parcurge primii 16 kilometri pe un drum relativ plat, în ușoară urcare.

Dacă dorești să inițiezi o evadare, aici este terenul propice pentru a intra cu avans față de pluton pe prima cățărare a zilei. Este vorba despre urcarea spre satul Crivina, lungă de 1.6 kilometri, cu o pantă medie de 5%.

În Crivina se coboară abrupt, după care, imediat la ieșirea din localitate urmează un fals plat în ușoară urcare până la kilometrul 26.5. Aici începe a doua urcare a zilei, de 2.9 kilometri, cu înclinație medie de 4%. Pe tot parcursul urcării vei fi ferit de razele soarelui, șoseaua trecând prin pădurea de la Nădrag.

Coborârea care urmează se încheie la kilometrul 38.3, în satul Fârdea. De aici virezi la dreapta și te îndrepți spre bifurcația cu Gladna Montană unde încep 1.3 kilometri de cățărare cu o pantă medie de 6.5%. Apoi urmează o coborâre prin pădure unde e momentul să-ți dozezi energia pentru următoarea cățărare de 1.8 kilometri cu 3.9%.

Urmează aproape 30 de kilometri de plat cu câteva porțiuni vălurite, după care, la kilometrul 78.7 începe adevărata provocare. Urcarea spre mănăstirea Dobrești este prima dintr-o succesiune de ”ziduri” care îți vor stoarce toată energia. Pe dealurile din acestă zonă nu ai timp de odihnă. Urmează, la kilometrul 86, ”muur de Lăpușnic” care te va solicita la extrem.

Ultimii 10 kilometri ai cursei încep din satul Balinț și sunt parcă special croiți pentru puncheori ca Gilbert, Sagan sau van Avermaet. Cei 4.8 km de ”strade bianche” (o porțiune neasfaltată, dar ciclabilă) includ 2 urcări și o coborâre care îți vor testa din plin tehnica și forța, fiind urmate de o porțiune de asfalt pentru care merită să-ți mai păstrezi un pic de energie. Dacă ești mai proaspăt decât adversarii, un atac aici îți poate asigura victoria: ultimele 2 ziduri se află chiar la final, cu finish-ul pe o rampă de 7%.

Video de prezentare

{}

Galerie foto

Review-uri de la participanți

Nu există niciun review pentru această ediție.

Adaugă un review