Ultra Zarand, 2020


Despre eveniment

Evenimentul Ultra Zărand este o manifestare sportivă pentru amatori și profesioniști cu scopul promovării alergării montane de distanță lungă și ultramaraton.
Ultra Zărand este organizat de Asociația Turistică “În Amonte”, organizație non profit, non guvernamentală, fără scop lucrativ sau comercial și fără angajați.
Ultra Zărand reprezintă un concept inedit de promovare a patrimoniului natural, cultural și istoric a județului Arad, îmbinând turismul local cu alergarea montană – secțiunea de ultramaraton, și având ca temă centrală parcurgerea unui traseu montan care atinge cele mai importante obiective ale județului, respectiv, tabăra Căsoaia, Cetatea Şiriei, Schitul Feredeu, Comuna Cuvin, Comuna Ghioroc, Valea Cladovei, Mănăstirea Maria Radna, Cetatea Șoimoș și Vârful Highiș.
De asememea, prin acest eveniment dorim să promovăm un stil de viață sănătos prin practicarea alergării în natură departe de poluarea orașelor, creșterea numărului de turiști cât și promovarea ecologiei.

Program

PROGRAM:

Vineri
– ora 16:00 – ridicare kituri
– ora 20:00 – ședință tehnică
Sâmbătă
– ora 00:00 – START
– ora 18:00 – FINISH
– ora 20:00 – premiere
Duminică
– ora 12:00 – închiderea evenimentului

În funcție de condițiile meteo și/sau evenimente neprevăzute, pot apărea schimbări care vor fi anunțate de organizatori.
În cazul apariției schimbărilor în prezentul program acestea vor fi anunțate de organizatori în timp util pe toate canalele de comunicare : e-mail, pagina de facebook, site-ul competiției.

Curse

Ultramaraton

80 km
Competiție de ultramaraton montan cu o lungime de 50 mile/80 km și o diferență de nivel de aproximativ 3300m.
Traseul concursului se va desfășura pe trasee turistice marcate și va fi atinge cele mai importante obiective turistice ale județului Arad, pe ruta: START Tabăra Căsoaia (pe bulină albastră) – Șiria prin cetatea Șiria (pe cruce albastră) – Schitul Feredeu (pe bandă roșie) – Vârful Capra (470m) (pe bandă albastră) – Ghioroc (pe bandă albastră) – Cladova (bulină albastră) – Mănăstirea Maria Radna (fără marcaj turistic) – Cetatea Șoimoș (triunghi galben și bandă roșie) – Vârful Highiș (880m) (triunghi roșu) – Tabăra Căsoaia (FINISH).
170 lei

Galerie foto

Review-uri de la participanți

Format inedit ( se pleaca la miezul nopții și se aleargă toată noaptea ) pe un traseu extrem de solicitant pe buclele scurte dar cu diferența de nivel. Două cetăți medievale, multa pădure de stejar si fag, pe un traseu excelent balizat . Organizare de top, voluntari asemenea. Recomand din plin !
Codrin Constantin
2019-11-17 18:24:35
Participant la cursa: Ultramaraton